Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 1. 1. 2024


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

Dne 25. 12. so bili policisti obveščeni o poškodovanju osmih smrek na območju Grobelnega. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec porezal in s tem poškodoval osem smrek. O okoliščinah storitve kaznivega dejanja bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

26. 12. so bili policisti obveščeni o poškodovanju osebnega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec poškodoval barvo in lak na osebnem vozilu. O okoliščinah storitve kaznivega dejanja bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Dne 30. 12. so bili policisti obveščeni, da je bilo na območju Bodrišne vasi slišati dva močna poka. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec odvrgel pirotehnično sredstvo v zabojnik za smeti, zaradi česar je prišlo do poškodovanja le-tega. O okoliščinah storitve kaznivega dejanja bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

PROMETNE NESREČE

Dne 28. 12. so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na območju Šmarja pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Istega dne so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na območju občine Šmarje pri Jelšah, v kateri je voznik osebnega avtomobila trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal, ne da bi drugemu udeležencu nudil podatke. Policisti so drugega udeleženca izsledili in mu zaradi nepravilnega premika in zaradi tega, ker drugemu udeležencu ni nudil potrebnih podatkov, oz. je s kraja odpeljal, izdali plačilni nalog.

Dne 29. 12. so policisti na območju občine Bistrice ob Sotli obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznice. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

30. 12. smo policisti na območju občine Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznice osebnega avtomobila. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Dne 27. 12. so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Podčetrtka. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec poskušal vlomiti skozi manjšo kletno okno, ampak dejanja ni dokončal, zato je ostalo le pri poskusu. V zvezi s kaznivim dejanjem še zbirajo obvestila.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Dne 30. 12. so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in mira na območju občine Podčetrtek. Ugotovljeno je bilo, da je med sosedoma prišlo do verbalnega spora z izrekanjem žaljivk in groženj. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog

POVOŽENJE DIVJADI IN ODSTOPI OD OGLEDOV

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v enem primeru obveščeni o povoženju divjadi, prav tako pa so še v dveh primerih odstopili od ogleda prometne nesreče.