Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nadebudni glasbeniki zaigrali staršem in drugim obiskovalcem koncerta glasbene šole v Šmarju (video)


Predbožični čas je bogat z dogodki, tudi ko gre za nastope učencev Glasbene šole Rogaška Slatina in njenih podružnic. Najmočnejša je v Šmarju pri Jelšah, kjer se je pred 49 leti vse začelo, pod takratnim vodstvom Bibijane Horvat.

Upokojena profesorica je bila med občinstvom torkovega koncerta šmarskih učencev glasbene šole. Pred nabito polno spodnjo dvorano Kulturnega doma jih je nastopilo okoli trideset. Sodelovali so otroški, mladinski pevski zbor, učenci glasbene pripravnice, starejši in mlajši harmonikarski orkester, dueti, komorni sestavi in solisti na klavirju, citrah, trobenti, pozavni, saksofonu, klarinetu, flavti in še kak inštrument bi se našel.

Starši, dedki, babice in drugi obiskovalci so bili navdušeni nad nastopi mladih glasbenikov. Ob koncu, po dobri uri koncentriranja, je zbrane s krajšim nagovorom pozdravila tudi ravnateljica GŠ Rogaška Slatina, Tatjana Šolman.

Utrinek ali dva s koncerta si lahko ogledate na fotkah in videu. V spodnjem utrinek glasbene točke zborčka s harmonikarskim orkestrom pod vodstvom prof. Romana Drofenika:

Vir foto: FB profil GŠ Rogaška Slatina
Ravnateljica GŠ Rogaška Slatina, Tatjana Šolman (Vir foto: FB profil GŠ Rogaška Slatina)

Šmarski seveda ni edini decembrski koncert GŠ Rogaška Slatina. Že pred dnevi so v šmarski Osnovni šoli zaigrale flavtistke, sinoči pa so v Kulturnem centru Rogaška Slatina nastopili učenci predšolske glasbene vzgoje, pripravnice, MPZ in OPZ, komorne zasedbe, solisti, orkestri in plesna točka.