Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznični nastopi mladih glasbenikov s slatinske glasbene šole


Učenci Glasbene šole Rogaška Slatina so v decembru izvedli več koncertov. Eden izmed njih je bil praznični koncert v slatinski Anini galeriji.

To sredo se je v Anini galeriji odvil 9. praznični koncert “Klavir in flavta z gosti”, ki ga je organizirala Glasbena šola Rogaška Slatina. Na koncertu se predstavili Ajda Šket, Jan in Vid Šuster, Ema Gotlin, Natali Jagodič Pernek, Antonia Koražija Kljajić, Ela Krumpak in Jasmina Baroš Krumpak, Marija Fric, Nikita Matijević, Zarja Zorin Koražija, Nuša Prapotnik, Ela Petek in Tia Sambolić ter Zala in Nuša Prapotnik.

Vir foto: FB/Glasbena šola Rogaška Slatina
Na koncertu je igral tudi župan Občine Podčetrtek; vir foto: FB/Glasbena šola Rogaška Slatina

Dan kasneje so nastopili še učenci oddelka Podčetrtek. Nastop so počastili župan Občine Podčetrtek Peter Misja, ki je uvodoma zaigral na trobento, ravnateljica Osnovne šole Podčetrtek Sonja Švajger z vodjo enote vrtca, ravnateljica III. OŠ Polona Kunštek ter celotna občinska uprava Občine Podčetrtek. Na še enem prazničnem koncertu, ki ga je organiziral Josip Tkalec, so se predstavili učenci oddelka Bistrica ob Sotli.

Decembra so se mladi glasbeniki odpravili tudi v dom upokojencev v Rogaški Slatini, kjer so svoje glasbene veščine predstavili tamkajšnjim stanovalcem. Nastopili so učenci od 1. do 8. razreda. Kot so zapisali zaposleni doma upokojencev, so bili stanovalci navdušeni nad nastopi.

Vir foto: FB/Glasbena šola Rogaška Slatina

Sredi decembra se je praznični koncert odvil tudi na odru Kulturnega centra Rogaška Slatina. Tam so se uvodoma predstavile plesalke plesne pripravnice pod vodstvom Svitlane Kiyaschchenko. Nato so se predstavili najmlajši učenci v predšolski glasbeni vzgoji. Prisotni so lahko poslušali igranje odličnih solistov, učencev glasbene šole in klavir štiriročno.

Nato je ob spremljavi harmonikarskega orkestra in pod vodstvom Romana Drofenika ter Andreje Došler zapel združeni pevski zbor glasbene pripravnice, otroškega in mladinskega pevskega zbora, v katerem se z mladimi radi družijo tudi nekdanji učenci harmonike. Ob koncu koncerta je dvorano napolnil mogočni zvok pihalnega orkestra, ki ga vodi Matjaž Klemenc.

Glasbena pripravnica, otroški in mladinski pevski zbor ter harmonikarski orkester pod vodstvom Andreje Došler in Romana Drofenika: