Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinski pevski zbor z odlikami na državnem festivalu v Celju, priznanje tudi v Dramlje


Med 3. in 6. aprilom se je v Celju odvilo Mladinskega pevski festival Celje 2024, ki je v letošnjem letu vključeval tudi 27. državno tekmovanje mladinskih pevskih zborov, ki je bienalnega značaja.

Visoka priznanja so šla tudi v naše kraje.

Mlade Slatinčanke so zapele tudi v celjskem mestnem središču; foto: GŠRS
Najboljši mladinski zbor 27. državnega tekmovanja: Mladinski pevski zbor Glasbene šole Rogaška Slatina, zborovodkinja: Andreja Došler

Posebno priznanje za odlično izvedbo skladbe: Mladinski pevski zbor Glasbene šole Rogaška Slatina, zborovodkinja: Andreja Došler, skladba: Marij Kogoj: Trobentice (Andrej Perne)

Mladinski pevski zbor GŠ Rogaška Slatina z zborovodkinjo Andrejo Došler je bil tudi najboljši v rezultatih po točkah, saj je prejel 92,3 točke in priznanje zlati zbor z odliko.

Mladinski pevski zbor OŠ Dramlje; foto: OŠD

Srebrno priznanje je s 77 točkami prejel Mladinski pevski zbor OŠ Dramlje z zborovodkinjo Marijo Klančar.

Ob toliko priznanjih je ravnateljica GŠ Rogaška Slatina, Tatjana Šolman, zapisala: “Samo izjemna vztrajnost, znanje, močna volja in iskrena ljubezen do zborovskega petja naše profesorice Andreje Došler, so lahko učence pripeljali do tako odličnih rezultatov- do čiste lepote v glasbi. Verjamemo, da ste tudi starši in vsi poslušalci uživali in prepoznali, da je rezultat plod dolgoletnega dela, izkušenj in znanja. Andreji Došler in vsem vztrajnim ter zelo marljivim našim pevkam in pevcem iskrene čestitke, da ste prepoznali to vrednost in sledili učiteljici. Želimo vam še veliko lepega petja predvsem pa tudi prijetnega druženja.”