Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Soseska Dobrava v Šmarju z dvema novima lastnikoma zemljišč


Včeraj so na Občini Šmarje pri Jelšah izvedli javno dražbo za zemljišča na območju nove soseske Dobrava, ki se s časom vedno bolj bliža svoji končni podobi. 

Dobrava je nova stanovanjska soseska, ki se nahaja v Šmarju pri Jelšah. Na občini so nam pojasnili, da so na pretekli dražbi sodelovali trije dražitelji, ki so se potegovali za dve zemljišči. Na koncu sta bili obe tudi prodani, in sicer zemljišče 16/7 k.o. 1189 Bobovo za kupnino v znesku 45.240 evrov brez DDV in zemljišče 137/4 k.o. 1200 Šmarje pri Jelšah za kupnino v znesku 46.860 evrov brez DDV. Na dražbi je bilo sicer na voljo sedem zemljišč. V mesecu avgustu je občina sicer že izvedla eno javno dražbo, na kateri ji je uspelo prodati eno zemljišče, saj je bila skupno lastnica osmih zemljišč.

Kaj pa občina namerava narediti z zemljišči, ki se na dosedanjih dražbah niso prodala? Kot so nam povedali, jih bodo ponovno prodajali na javni dražbi v začetku prihodnjega leta.

Občina je že pred nekaj leti poskrbela za gradnjo glavne ceste skozi sosesko, do konca leta pa bodo v sklopu 640.000 evrov vrednega projekta komunalne ureditve v Dobravi poskrbeli tudi za napeljavo elektrike, ureditev meteorne in fekalne kanalizacije, vodovoda, telekomunikacijskih voda in asfalta. Soseska Dobrava si tako v prihodnjih letih obeta veliko novih prebivalcev. Tam bo namreč skupno stalo 23 individualnih stanovanjskih hiš, 6 večstanovanjskih objektov in stanovanjsko-poslovni objekt, kar pomeni 88 stanovanjskih enot.

Skica zemljišč; vir: Občina Šmarje pri Jelšah