Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gasilci GZ Šmarje pri Jelšah s svojimi hrvaškimi kolegi raziskovali Istro


V sklopu sodelovanja Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije in Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah je bila proti koncu oktobra organizirana strokovna ekskurzija predstavnikov obeh gasilskih zvez, ki sta jih vodila predsednik Stjepan Skuliber in Erih Strašek.

Tako so se na predzadnjo soboto v oktobru odpravili na ogled Kampa gasilske mladine v Fažani. Tam so si ogledali prostore tabora, prav tako pa jim je bilo predstavljeno delo tabora, ki tam deluje že 28 let. Sledil je ogled Nacionalnega parka Brijoni, ki se nahaja v Istrski županiji. Otočje sestavlja 14 otokov, ki so bili skoraj v celoti preurejeni.

Naslednji dan je bil rezerviran za ogled Gasilskega vedvenega centra Šapjane, kjer so slovenske in hrvaške gasilce sprejeli tamkajšnji predsednik Slavko Gauš in poveljnik vatrogasne zajednice primorsko – goranske županije Mladen Šćulac ter namestnik poveljnika JVP Reka Dario Gauš. Prostor je namenjen vsem oblikam gasilskega usposabljanja, nastal pa je leta 2010, ko je tamkajšnjo vojašnico v upravljanje prevzela Gasilska zveza Primorsko-goranske županije. Druženje gasilcev iz dveh držav se je zaključilo s skupnim kosilom v restavraciji.

Vir foto: Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije