Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Terme Olimia vabijo na martinov večer in brunch

Po prvih treh uspešno izvedenih kulinaričnih dogodkih, kjer so gostje uživali v jesensko obarvanih jedeh, Terme Olimia za martinov vikend 11. in 12. novembra napovedujejo druženje ob glasbi, otroški animaciji ter številnih specialitetah, med katerimi bosta tudi gastronomski zvezdi novembra – martinova gos in mlinci.

Gobe, buče in kostanj – ali sploh obstajajo boljši sinonimi za jesen kot so ti plodovi narave? Kakšen navdih pri ustvarjanju vrhunske gastronomske zgodbe so lahko, so se prepričali gostje prvega nedeljskega bruncha v Wellness hotelu Sotelia****s v Termah Olimia, ki so uživali v sodobnih različicah teh sezonskih jedi. File lososove postrvi s pečenim kostanjem, puranja rulada s kostanjem in bučo, bučni ravioli v kostanjevi omaki – to je le nekaj dobrot, postreženih na prvem brunchu, ki je navdušil obiskovalce in naznanil cikel nedeljskih gastronomskih dogodkov na najboljši možen način. Pred tem je kulinarično ozračje ogrel prvi kulinarični večer v Lipi, ta vikend pa je za pravo bavarsko vzdušje poskrbel že drugi, katerega tema je bil Oktoberfest.

Vsak mesec vse do poletja kuharski mojstri Wellness hotela Sotelia predstavljajo zvezde meseca na kar dveh kulinaričnih dogodkih. Restavracija Lipa vas v svojo družbo vabi ob petkovih ali sobotnih večerih, Wellness hotel Sotelia pa ob nedeljskih jutrih. Po oktobru in uživanju jesenskih plodov bodo zvezde novembra gosi in mlinci na sodoben način. Paleta fantastičnih prigrizkov, pestra glasba in animacija za otroke – škoda bi bilo zamuditi martinov vikend v Termah Olimia. V soboto, 11. novembra, je na sporedu klasično martinovanje v Lipi s posebnim martinovim menijem, dan kasneje pa si lahko obiskovalci brez slabe vesti privoščijo dodatno uro poležavanja in se odpravijo še na martinov brunch.

Konfit gosjih beder na waldorfski solati, dimljene račje prsi na kostanjevem pireju, pečena raca in gos po receptu naših babic, mlinci s kislo smetano … so le del bogate ponudbe nedeljskega bruncha 12. novembra. Za tiste, ki niste ljubitelji martinovih klasik, se bodo na bogati mizi našle tudi druge dobrote: od različnih juh do počasi pečenega svinjskega vratu, medene šunke in štajerskega sušija z dimljenim lososom in hrenom. Na sladki mizi bodo postregli vinsko pito, slivove trufle s čokolado, čokoladno torto z vinom, kostanjevo potico, kuhane hruške v rdečem vinu in skutno torto z muškatno bučo.

Brunch, hibrid med zajtrkom in kosilom, je v zadnjem času doživel pravo ‘renesanso’, saj gre za sodoben koncept, prilagojen življenjskemu slogu nove generacije, čedalje bolj pa je priljubljen tudi med malce starejšimi. Cena nepozabnega gastronomskega dogodka je 29 evrov na osebo; za otroke do 12 let 15 evrov, brunch za najmlajše do četrtega leta pa je brezplačen.

 

Kako rezervirati kulinarično doživetje?

Restavracija Lipa: [email protected] ali pokličite na 03 829 78 25

Wellness hotela Sotelia (brunch): [email protected], ; ali pokličite na 03 829 60 00

 

Terme Olimia