Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na celjski urgenci bodo pomagali zdravniki iz širše regije


V Splošni bolnišnici Celje se soočajo s pomanjkanjem kadra. Zaradi težav z zagotovljanjem neprekinjenega zdravstvenega varstva v urgentnem centru so pripravili posvet na katerega so povabili župane in direktorje zdravstvenih domov iz širše celjske regije.

Direktor bolnišnice Dragan Kovačić je med drugim izpostavil, da mladi zdravniki odhajajo, saj ne zdržijo pritiska dela na urgentnih točkah. Da bi to omilili so se na posvetu dogovorili, da bodo vzpostavili strokovno skupino, ki se bo ukvarjala z organizacijo neprekinjenega zdravstvenega varstva na celjskem območju. Prav tako so se dogovorili z direktorji zdravstvenih domov, da bodo ti pregledali urnike svojih zdravnikov in jih morda napotili na pomoč v celjsko urgenco.

Od leta 2018 je število bolnikov v kirurški nujni pomoči poraslo za 38 odstotkov. Do konca septembra so v letošnjem letu na urgenci v Celju obravnavali 13.016 bolnikov, od tega jih je bilo 10.877 brez napotnice.

Po besedah strokovnega direktorja SBC Radka Komadine je največja težava v tem, da so urgentni centri postali bolnišnični oddelki, a se to ne bi smelo zgoditi.