Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kadeti Šentjurja sodelovali na turnirju najboljše osmerice


Košarkarski klub Šentjur se lahko v letošnji sezoni pohvali s kadetsko ekipo, ki nastopa pod imenom Šentjur Tajfun in ki se je uvrstila na zaključni turnir osmerice najboljših zasedb do 18 let.

Sinoči so mladi Šentjurčani v Postojni igrali z vrstniki ljubljanske Olimpije, ki so prevladali v drugi polovici zadnje četrtine.

V prvem kvartalu so Ljubljančani največ vodili za pet točk, šentjurski kapetan Nejc Zajko pa je ob koncu prve četrtine znižal na 17:19. Po košu Tea Kuglerja in trojki Zajka je Šentjur prvič povedel. Jaša Ježovnik je v 15. minuti poskrbel za najvišjo prednost Šentjurčanov – 29:23. Olimpija je znova povedla v 19. minuti in ob polčasu vodila za štiri točke.

Zajko je v 24. minuti izenačil na 39, nakar so sledile minute Olimpije, ki se je v 28. minuti oddaljila na 10 točk. Ob koncu tretje četrtine je trojko zadel Žan Vrabl, pred sklepno četrtini pa je razlika znašla 6 točk. Vrabl je v 33. minuti zadel za 54:57. V 35. minuti je Mark Obreza zadel za 55:60, potem pa do konca tekme Šentjurčani niso več zadeli, Olimpija pa je svojo prednost povišala na končnih 19.

Šentjur Tajfun : Cedevita Olimpija 55:74 (17:19, 14:16, 18:20, 6:19)
Zajko 17, Vrabla 11, Obreza 10, …

Na igralskem seznamu trenerja Mateja Bakšiča so bili: Teo Kugler, Jaša Ježovnik, Tim Strašek, Žan Vrabl, Nejc Zajko, Tilen Žerjav, Aljaž Rataj, Mark Obreza, Teo Podpečan, Žan Basle, Domen Valenčak in Tjaš Černec.

Pri Košarkarskem klubu Šentjur so po tekmi zapisali: “Naši košarkarji si kljub porazu zaslužijo vse pohvale, saj jim je z odličnimi predstavami uspela uvrstitev na zaključni turnir najboljših osmih ekip.”

Preberite tudi:

Zgodovinski uspeh mlajših članov Podčetrtka