Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Splošni bolnišnici Celje zaradi gripe zaostreni pogoji delovanja


Iz Splošne bolnišnice Celje so sporočili, da se epidemija gripe v regiji še vedno ne umirja. Internistični bolnišnični oddelki in Oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja SBC so povsem polni. Zasedenost nekaterih je zaradi uporabljenih zasilnih ležišč celo višja od 100 odstotkov.

Zaradi tega so primorani dnevno povprečno 25 bolnikov, ki pomoč poiščejo v urgentnem centru, hospitalizirati izven infektološkega in internističnih oddelkov, kjer bi bili sicer obravnavani.

Bolnike z dihalno stisko so primorani hospitalizirati na proste postelje drugih oddelkov, ki v času zagotavljanja neprekinjenega zdravstvenega varstva nimajo lastnega dežurnega zdravnika, saj svojo specialnost v tem času zagotavljajo s pripravljenostjo od doma.

Zaradi epidemije gripe so zato močno zaostreni pogoji za strokovno varno obravnavo vseh hospitaliziranih bolnikov. Da lahko zadostijo potrebam prekomernega števila bolnikov z gripo, zdravnike prerazporejajo z njihovih rednih delovišč in s tem zmanjšujemo obstoječe elektivne dejavnosti (program specialistično ambulantne dejavnosti in diagnostike).

Ob tem iz SBC ponovno opozarjajo na omejitev obiska pacientov (Ginekološko-porodniški oddelek, Oddelek za bolezni prebavil, Oddelek za pulmologijo, Oddelek za hematologijo in onkologijo). Obiskovalce, ki v skladu z omejitvami še lahko prihajajo v bolnišnico prosijo, da to storijo v omejenem številu in le, če so zdravi, brez znakov prehladnih obolenj. Dodatne okužbe hospitaliziranih pacientov z respiratornimi boleznimi in gripo namreč otežujejo proces zdravljenja v bolnišnici in daljšajo obdobje hospitalizacije.