Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Demonstracija sodobne kmetijske mehanizacije na Šolskem centru Šentjur (foto)


Na travnikih Šolskega centra Šentjur so v torek pripravili demonstracijo, imenovano 2. šolski demo, v kateri so si dijaki in drugi obiskovalci lahko ogledali spravilo travinja z najsodobnejšo mehanizacijo proizvajalcev SIP Slovenija in Interexport kmetijska mehanizacija.

Gre za to, da dijaki ŠC Šentjur in tudi zunanji obiskovalci – kmetje in ostali, spoznajo novosti na področju sodobne kmetijske mehanizacije in njene uporabe ter pridobljeno znanje v praksi tudi uporabljajo, nam je  namen tovrstnega dogodka opisal direktor Šolskega centra Šentjur, mag. Branko Šket.

Približno 400 dijakov Šolskega centra Šentjur in še precej zunanjih obiskovalcev iz bližnje in daljne okolice si je na šolskem travniku ogledalo demonstracijo spravila travinja. Šlo je za tako imenovani 2. šolski demo – prvega so izvedli lani in se je izkazal kot koristen, zato imajo z njim namen nadaljevati. Za demonstracije se dogovarjajo predvsem s slovenskimi proizvajalci traktorjev in druge kmetijske mehanizacije, kakršna se uporablja v naših krajih.

“Za Šolski center Šentjur je tovrsten dogodek zelo dobrodošel, ker želimo biti center aplikativnega znanja na kmetijskem področju. To pomeni, da se v okviru šole izvaja čim več praktičnih prikazov, da proizvajalci, kmetje in drugi prihajajo k nam na šolo in spoznajo naše programe, našo dejavnost,” nam je ob tem še povedal direktor Branko Šket.

Dodajmo še, da na Šolskem centru Šentjur sami obdelujejo 50 hektarjev površin, od travnikov, njiv, do šolskega vinograda in vrtnarije.

Demo prikaz si oglejte v spodnji fotogaleriji (vir foto: FB profil ŠC Šentjur):