Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otroci šmarskega vrtca na Veselem vrtiljaku starše ponovno ganili do solz


Čudovit, topel aprilski petkov popoldan je zacvetel v vsej svoji igrivosti, saj se je v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah odvil tradicionalni Veseli vrtiljak.

Na prireditvi so poleg otrok iz Otroškega vrtca Šmarje pri Jelšah (enote Sonček in dislociranega oddelka Kristan Vrh), s pestro paleto nastopov, sodelovali tudi otroci in mentorji iz sosednjih vrtcev – vrtca Lipa Štore, vrtca Rogatec, vrtca Podčetrtek, vrtca Šentjur in vrtca Kozje. V vrtcu Šmarje pri Jelšah so veseli, da z vsemi vrtci skozi leta ohranjajo prijateljske vezi, ki jih na ta ali drugačen način bogatijo.

Zbrane je uvodoma pozdravila ravnateljica Jelka Kitak, ki je besedo predala tudi županu Občine Šmarje pri Jelšah, Matiji Čakšu. Otroci so v zaodrju že nestrpno pričakovali, da bodo lahko polni dvorani obiskovalcev, pričarali nepozaben nastop, ki je bil rezultat skrbnih, dlje trajajočih priprav.

Glede na odzive obiskovalcev je očitno, da jih sleherni nastop ni pustil ravnodušnih. Ravno nasprotno. Otroška igrivost, iskrenost in navdušenost se je prenesla tudi na odrasle. Prav tako pa je bilo na obrazih staršev in ostalih opaziti prenekatero solzo ponosa in sreče. Ponosni pa so bili tudi njihovi mentorji, katerim je ob koncu priznanje podelila predstavnica JSKD Marija Ribič.

Polni vtisov v šmarskem vrtcu že komaj čakajo, da se na Vrtiljaku zavrtijo naslednje leto.

“Kultura nas bogati, še posebej pa bogati naše otroke in je ravno zato vredno to tradicijo ohranjati še naprej. Naj živi in nas se vrti Veseli vrtiljak,” je ob tem zapisala Sabina Jurkošek iz Vrtca Šmarje pri Jelšah.

Utrip dogajanja si poglejte v spodnji fotogaleriji, ki jo je posnela Petra Molan: