Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Upokojence s Kozjanskega so zabavali otroci, skavti in glasba


Proti koncu avgusta je po kozjanskih domovih za ostarele vse prej kot dolgočasno. Stanovalcem so na obisk prišli otroci, jim pri opravilih pomagali skavti, za nekatere pa so pripravili tudi glasbeni nastop.

Stanovalci šentjurskega doma starejših so pred kratkim dobili prav posebno pomoč. Na izlet v Šentjur so se namreč opravili skavti iz Škofje Loke, ki so se ponudili, da v domu pomagajo pri raznih opravilih. Prišlo je sedemnajst fantov in deklet. Pomagali so čistilkam, nekaj jih je ponudilo pomoč hišnikoma, par pa jih je svojo pomoč ponudilo v pralnici. Štirje močnejši fantje so zraven stanovalcev odšli na sprehod in kavo. Tako so lahko s sabo vzeli več stanovalcev na vozičkih.

Škofjeloški skavti med obiskom; vir foto: FB/Dom starejših Šentjur

V šmarskem domu upokojencev so pred kratkim izvedli še zadnjo Poletno noč, kjer je stanovalce pričakala glasbena popestritev. S svojim nastopom sta gledalce navdušila Aleška Voh, ki je pela, spremljal pa jo je kitarist Matic. Oba sta šolana glasbenika. Kot so zapisali na Facebooku, se je ob njunemu koncertu Poletna noč res zavlekla v noč.

Pestro je tudi v podčetrtški enoti doma upokojencev, kjer so se stanovalci skupaj z zaposlenimi lotili priprave štrudlja.

Priprava štrudlja v Podčetrtku; vir foto: FB/Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah

Stanovalce Pegazovega doma v Rogaški Slatini so pred kratkim obiskali otroci zaposlenih. Skupaj so se odpravili na sprehod po Rogaški Slatini, se družili pred domom, pisali in risali na kamne, pekli palačinke in igrali družabne igre. Kot so zaposleni v domu zapisali na Facebooku, so bili otroci zelo pridni in marljivi, saj so pomagali v vseh skupinah. Dodali so, da so stanovalci navdušeni nad Pegazovim podmladkom, otroci pa so obljubili, da se kmalu spet vrnejo.

Otroci in stanovalci med sprehodom; vir foto: FB/Mavida Residence Rogaška Slatina