Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otroški tabor Poletje v Šmarju: teden druženja, nepozabnih trenutkov in osebne rasti (foto)


Pred kratkim se je v športnem parku za šmarsko osnovno šolo zaključila letošnja izvedba otroškega tabora Poletje v Šmarju, katerega namen je predvsem druženje, osebna rast in pridobitev življenjskih izkušenj.

V preteklih dveh tednih je bilo za Osnovno šolo Šmarje pri Jelšah brez premora živahno, saj je bil v dveh terminih izveden otroški tabor Poletje v Šmarju, ki je bil namenjen otrokom od šestega do dvanajstega leta starosti. Tam je bilo za mlade pripravljeno mnogo različnih iger, delavnic ter športnih in drugih aktivnosti.

Masterchef delavnica; foto: organizatorji dogodka

Kot sta nam na kraju dogodka povedali mentorici, so bile tamkajšnje aktivnosti izdelane tako, da se je skozi teden za vsakega otroka našlo nekaj zanimivega. Tabor so začeli s spoznavnimi igrami in kvizom o različnih temah, kjer so se na novo ustvarjena prijateljstva še bolj utrdila. Skozi teden so otroci ustvarjali, prirejali lutkovne predstave, kuhali in se odpravili na izlet z vlakom ter na pohod do svetega Roka. Poskrbljeno je bilo za telovadbo, odvile so se športne in vodne igre, kjer so se otroci zabavali v bazenu in na drči, preizkusili so se v lokostrelstvu, ob večerih pa so jih čakale še aktivnosti, kot sta modna pista in kino pod zvezdami. Ko je vreme to dovolilo, so po živahnem dnevu otroci spali zunaj v šotorih. Tabor so zaključili v soboto, ko so se družili s starši in jim predstavili, kaj so počeli skozi teden.

Mentorici sta dodali še, da z otroci nikoli ni večjih problemov in da so vsi domov odšli veseli ter s spomini, ki jih bodo spremljali še dolgo. Tabor se izvaja že več let, vsako leto pa imajo mnogo povratnikov, ki so se tega udeležili že večkrat. Nemalo preglavic so jim zadnji teden povzročale nevihte, vendar pa je bil program tako prilagodljiv, da so lahko večino aktivnosti vseeno izvedli na varnem pod streho.

Otroci zelo zadovoljni z izvedbo

Za mnenje o dogajanju smo povprašali tudi dva mlada udeleženca. Ambrož, ki se je tabora udeležil že drugo leto, nam je zaupal, da so mu bile najbolj všeč vodne igre, kopanje v bazenu in skupno spanje s prijatelji. Tudi Manci, ki je prav tako tukaj že drugo leto, je bilo zelo všeč dogajanje ob bazenu, zraven pa je naštela še izdelavo totemov in pisanje pisem. Oba sta dodala še, da sta na taboru spoznala nove prijatelje.

Mentorice tabora; foto: Kozjansko.info

Za povzetek dogajanja smo prosili še organizatorja Rubena Cerovška, ki je povedal, da je eden izmed ciljev kampa povezovanje otrok iz našega območja. Izpostavil je pomembnost tega, da se otroci odklopijo od mobilnih naprav in da se povežejo med sabo ter z mentorji. Zaključil je z naslednjim: “Vsako leto se trudimo, da vključimo čim več zanimivega in novega programa in hkrati učimo mentorje in animatorje, tako da jih pripravimo do tega, da tudi sami prispevajo k razvoju programa. Prav tako je bil vedno cilj, da je to nek razvojni kamp, katerega naloga je, da človek tu odraste in dobi kake življenjske izkušnje.

Oglejte si fotografije s tabora:

Vir foto: Kozjansko.info in organizatorji tabora