Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob Sotlo mednarodno priznanje za razvoj športa


Sredi prejšnjega meseca je Rogaška Slatina gostila drugi mednarodni festival športnega dokumentarnega in igranega filma v Sloveniji.

Mednarodno združenje festivala športnega dokumentarnega in igranega filma ter organizator festivala sta podelila tudi nagrade oz. priznanja za razvoj športa v regiji.

Med prejemniki je bil tudi župan Rogaške Slatine, mag. Branko Kidrič.

V obrazložitvi so med drugim zapisali:

Rogaška Slatina je namreč zdraviliški kraj s posluhom za šport. To dokazujejo investicije v športno infrastrukturo, veliko število otrok, mladostnikov in starejših, ki se aktivno ukvarja s športom, in številni uspehi domačih društev tako v ekipnih kot individualnih športih. Športne vsebine se ves čas nadgrajujejo in širijo. Letos se v občini namenja kar 2,3 miliojna evrov za nadgradnjo športne infrastrukture, kar predstavlja 30 % sredstev, ki jih prejme občina za izvajanje obveznih nalog. Sredstva so namenjena za izgradnjo nogometne infrastrukture v Športnem centru, energetsko sanacijo Športne dvorane Janina, izgradnjo koloparka v Krajevni skupnosti Kostrivnica in nabavo dveh koles, prilagojenih invalidom.