Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kako poletne dni preživljajo uporabniki Varstveno delovnega centra Šentjur


Uporabniki šentjurske enote VDC Šentjur poletje preživljajo pestro, saj se preizkušajo v mnogo različnih aktivnostih. Kaj vse počnejo, preverite v nadaljevanju.

Kljub temu, da je njihova glavna aktivnost zaposlitev na kooperativnem in lastnem programu, so si tudi letos vzeli čas za številne sprostitvene aktivnosti, ki uporabnikom lepšajo tople poletne dni. Kot vsako leto, so letos organizirali letovanje na morju. Tokrat so se odpravili v Novigrad, kjer so se veliko kopali, sproščali ob glasbi in petju ter tako z dobro voljo preživeli pet počitniških dni.

Vir foto: Šentjurska enota VDC Šentjur

Ob vročih dneh se večkrat odpravijo na šentjurski bazen, kamor se hodijo kopat v več manjših skupinah, nekateri pa uživajo v prijetni svežini sence ob Slivniškem jezeru. Večkrat se sprostijo na Šentjurskem balinišču, si za osvežitev pripravijo razne smutije in sladolede, ali pa se odpravijo v bližnjo slaščičarno. Enkrat tedensko kljub toplemu vremenu uporabniki radi zaplešejo ob harmoniki na vajah folklorne skupine.

Njihove aktivnosti se ne zaključijo tukaj, v juniju so namreč sodelovali v akciji Deželak Junak. Pričakali so ga v Šentjurju in darovali denar za otroke v stiski, tri uporabnice pa so istega meseca sodelovale še na Afroditinem teku v Rogaški Slatini, kjer so pretekle petkilometrsko progo. Ob koncu poletja načrtujejo še celodnevni izlet.

Uporabniki se udeležujejo mnogo aktivnosti; vir foto: Šentjurska enota VDC Šentjur