Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Veseli december so Šmarčani otvorili s prižigom prazničnih lučk (foto)


Prvi petek v veselem decembru je v Šmarju pri Jelšah že od nekdaj rezerviran za prižig praznične razsvetljave. Včeraj zvečer je staro in mlado skupaj odštevalo do prižiga lučk na ploščadi pred Kulturnim domom. Tako so uradno vstopili v zadnji mesec tega leta, ki pa v Šmarju pripravlja pester program dogodkov.

Včeraj je bil v Šmarju zares pravi praznični dan, saj so že v dopoldanskih urah otroci ta veseli mesec otvorili z okraševanjem smrečic na ploščadi Kulturnega doma. Vsaka enota vrtca, šole in varstveno-delovnega centra je okrasila svojo leseno smrečico. Že v dopoldanskih urah so zbranim na prizorišču popestrili dan z glasbenimi in plesnimi točkami. Dogajanje pa se je za širšo množico uradno začelo ob 18. uri, ko so zasvetile težko pričakovane praznične lučke.

Organizacija veselega dogodka je v rokah Zavoda TŠM, kjer si tradicijo vsakoletnega dogodka prizadevajo ohranjati naprej. Letos so šli še korak dlje, dogodek so dopolnili s kakovostnim glasbenim gostom. Povečali pa so tudi svetleči ambient in ga izpopolnili s šestnajstimi smrečicami najmlajših krajanov, za katerimi stojijo OŠ Šmarje pri Jelšah, POŠ Zibika, POŠ Šentvid, POŠ Sveti Štefan, POŠ Mestinje, POŠ Kristan Vrh, POŠ Sladka Gora, vrtec Sonček Šmarje, vrtec Livada Šmarje, vrtec Ciciban Šentvid, vrtec Mestinje, vrtec Sveti Štefan, vrtec Kristan Vrh, vrtec Sladka Gora, vrtec Zibika in Varstveno-delovni center Šentjur – enota Šmarje pri Jelšah. Manjši leseni gozdiček dopolnjuje tradicionalno veliko smreko.

Šmarske praznične luči so zasvetile okoli 18. ure, zbrane pa sta nagovorila župan Občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš in direktor organizatorja, Zavoda TŠM, Gregor Krajnc. Prodajna uspešnica dogodka, ki se ji mnogi niso mogli upreti, je bila spominska skodelica z motivom stropa orientalske sobe dvorca Jelšingrad. Zanjo so obiskovalci odšteli simboličnih 5 evrov in se pogreli z napitkom po lastni izbiri. Za dodatno ogrevanje medgeneracijske množice so do 20. ure vztrajno skrbeli štajerski vokalisti, IL Divji.

Najmlajši so letos pomagali pri okraševanju praznične razsvetljave v Šmarju pri Jelšah.

Na dogodku smo srečali Gregorja Krajnca, direktorja Zavoda TŠM, ki je imel polne roke dela, a vendarle pojasnil: »Današnji množičen obisk nas je pozitivno presenetil in presegel pričakovanja. Veseli me, da je med obiskovalci veliko družin z najmlajšimi, ki so že zjutraj krasili prizorišče in si s tem prislužili še večerno zabavo. Naslednje leto bomo le še bolj pripravljeni in organizirani, saj je velik obisk dober odziv, da delujemo v pravi smeri, napolni nas z odgovornostjo in motivacijo. Prireditev bomo z začrtanim konceptom pripravili tudi prihodnje leto, kjer obljubljamo, da v primerjavi z letos, kuhančka ne bo zmanjkalo (smeh). Otroci, starši, stari starši in sorodniki, ki so dogodek izpustili, pa so lepo vabljeni, da kakšen večer skupaj obiščejo okrašeno prizorišče in si ogledajo izdelke njihovih najmlajših.«

Prižig prazničnih luči v Šmarju pa je bil le odličen povod v praznični program, ki ga ta december za vas pripravljajo v kraju. Že to nedeljo vabijo na tradicionalen Barbarin sejem, 10. decembra koncert pripravlja Big band Šmarje pri Jelšah, 15. decembra se bodo družili na razprodanem dogodku v šmarski vinski kleti. V soboto, 17. decembra, pa bo najmlajše na ploščadi Kulturnega doma na veselem rajanju pozdravil čisto pravi Božiček. 26. decembra na koncert vabi tudi Šmarska godba, vse ostale dogodke veselega decembra, pa lahko preverite tukaj.

Vabimo vas k ogledu fotogalerije.

N. O.