Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Trenerka nosilke medalj s specialne olimpijade nam je zaupala Tatjanino pot do uspeha


Kot smo že pisali je Podčetrčanka Tatjana Počivavšek, varovanka šmarske enote Varstveno delovnega centra Šentjur, s specialne olimpijade v dveh atletskih disciplinah domov prinesla kolajni. Nedavno so ji v Šmarju pri Jelšah pripravili sprejem, mi pa smo se o njenem uspehu pogovarjali z njeno trenerko iz VDC, Barbaro Štemberger.

Vir foto: FB/UTŽO Šmarje pri Jelšah

Nadobudna športnica se je udeleževala raznih tekmovanj, kjer se je največkrat preizkusila v disciplinah tek na 400 metrov in skok v daljino, kjer je dosegla nekaj medalj. Z visokimi uvrstitvami je zbrala dovolj točk, da se je uvrstila na poletne svetovne igre, ki so se odvijale sredi junija.

Tam se je najprej pomerila v kvalifikacijah, svojo tekmovalno pot nadaljevala v polfinalu in kasneje še v finalu. V teku na 400 mesto je osvojila tretje mesto, še boljše pa se je odrezala v disciplini skok v daljino z zaletom, kjer je premagala vso konkurenco in dosegla prvo mesto.

Vir foto: FB/UTŽO Šmarje pri Jelšah

Kot je povedala njena trenerka, je to izjemen dosežek tudi zaradi oteženih priprav na tekmovanje. Velik del teh je namreč potekal v zimskem času, ko je Tatjana lahko trenirala le v notranjih prostorih. Ob tem je dodala: “Veliko je bila na tekalni stezi, izvajala razne vaje za moč, kasneje, ko pa je bilo vreme temu naklonjeno, je lahko komaj začela zunaj trenirati. To je oteževalo tudi veliko spomladanskega deževja. Lahko povem, da se je res zelo trudila, saj so treningi potekali skoraj vsak dan.”

Na uradnem sprejemu tudi nekateri drugi olimpijci

Zaradi izjemnega uspeha so se v šmarskem Varstveno delovnem centru v sodelovanju s Knjižnico Šmarje pri Jelšah za športnico odločili organizirati uradni sprejem, kamor so povabili tudi nekatere uspešne športnike.

Tatjani so na odru družbo delala olimpijca Urška Žolnir Jugovar in Miro Cerar, paraolimpijka Lena Geberšek in trenerka Barbara Štemberger. Za kulturno popestritev so poskrbeli pevci zbora VDC Šmarje pri Jelšah ter Martin Belcer in Špela Došler, prav tako pa jim je zaplesala svetovna prvakinja Karin Sušec.

Vir foto: FB/UTŽO Šmarje pri Jelšah

Na sprejemu so se tako gostje sproščeno pogovarjali, športnici pa je za odličen uspeh čestital tudi župan Občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš in drugi gosti, ki so se udeležili dogodka.

Kaj pa Tatjano čaka v prihodnosti?

Za konec nam je trenerka zaupala še, da se športnica že pripravlja na naslednje podvige. Zdaj sicer ne more več sodelovati na naslednjih poletnih igrah, se pa pripravlja na zimske svetovne igre, kamor se bo udeležila, če bo na drugih tekmovanjih dosegla dovolj točk.