Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Uspešno orientacijsko tekmovanje mladih gasilcev šmarske gasilske zveze


Prvo soboto v juniju je na območju PGD Sela – Verače – Virštanj potekalo orientacijsko tekmovanje gasilske mladine, ki sta ga organizirala Gasilska zveza Šmarje pri Jelšah in tamkajšnje gasilsko društvo.

Na tekmovanju je v vseh kategorijah sodelovalo 126 ekip s po tremi člani, te pa so bile razdeljene v šest kategorij in sicer pionirji, pionirje, mladinci, mladinke, gasilci pripravniki ter gasilske pripravnice. Na regijsko tekmovanje, ki bo naslednjo nedeljo v Zrečah so se uvrstile po prve tri ekipe v kategorijah pionirjev in pionirk ter mladincev in mladink. V kategorijah gasilcev pripravnikov in gasilk pripravnic pa so se najprej uvrstili prvi dve ekipi.

Ekipa pionirjev iz PGD Mestinje; vir foto: FB/PGD Mestinje

Med pionirji je prvo mesto dosegla ekipa Mestinje 1, drugi so bili člani ekipe Pristava pri Mestinju 6, tretja pa ekipa Rogaška Slatina 1. Med pionirkami so bile prve mlade gasilke iz Imenega, druge iz Kristan Vrha, na tretjo stopničko pa so stopile članice ekipe Podsreda. V kategoriji mladincev se je na prvo mesto povzpela ekipa Pristava pri Mestinju 2, drugi so bili mladinci iz Kristan Vrha, tretja ekipa pa je bila Mestinje 1.

Med mladinkami so prvo mesto zasedle članice ekipe Kristan vrh 1, drugo mesto je šlo v Sveti Štefan, tretja pa je bila ekipa Kristan Vrh 2. V kategoriji gasilci pripravniki so bili prvi mladi iz Podčetrtka, drugi iz Svetega Štefana, tretji pa mladi člani domačega gasilskega društva Sela – Verače – Virštanj. Med pripravnicami je prvo mesto zasedla ekipa Lesično – Pilštanj – Zagorje, drugo mesto je šlo v Podsredo, tretje mesto pa v Šmarje pri Jelšah.

Ekipa pionirjev iz PGD Mestinje; vir foto: FB/PGD Mestinje

Predsednik tekmovalnega odbora je bil poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah Primož Škrablin, vodja tekmovanja pomočnik poveljnika GZ za tekmovanja Janez Plavčak. Nadzornik tekmovanja je bil Regijski poveljnik celjske regije Bojan Hrepevnik. Gasilske spretnosti in veščine orientacije so sodili sodniki tamkajšnje gasilske zveze.

Mlade gasilce so na otvoritvi in na zaključku tekmovanja pozdravili župan Občine Podčetrtek Peter Misja, regijski poveljnik celjske regije Bojan Hrepevnik, predsednik GZ Šmarje pri Jelšah Erih Strašek in predsednik domačega društva Dominik Bovha.

Člani PGD Podsreda; vir foto: FB/PGD Podsreda