Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Štiristo mladih gasilcev v Mestinju preverilo svoje orientacijske sposobnosti


To nedeljo se je v Mestinju zbralo več sto mladih gasilcev, saj je po mestinjskih gozdovih in travnikih potekalo mladinsko tekmovanje v orientaciji Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah.

Mladi gasilci so na tekmovanju morali čim hitreje opraviti razne praktične in teoretične naloge, ob tem pa so s pomočjo zemljevida preverili tudi svoje orientacijske sposobnosti.

Tekmovali so v kategorijah pionirji, pionirke, mladinci, mladinke, gasilci pripravniki in gasilke pripravnice.

V kategoriji pionirji je prvo mesto dosegla ekipa Šmarje pri Jelšah 4, drugo ekipa Kristan Vrh, tretji pa so bili člani ekipe Mestinje 1. Med pionirkami si je prvo mesto prislužila ekipa iz Podsrede, druga je bila ekipa Lesično – Pilštanj – Zagorje 2, na zadnjo stopničko pa so stopile pionirke iz ekipe Mestinje 1. Med mladinci so na najvišjo stopničko stopili člani Pristava pri Mestinju 2, drugi so bili gasilci iz Podsrede, tretji pa so bili člani ekipe Mestinje 4.

Vir foto: GZ Šmarje pri Jelšah

Med mladinkami je prvo mesto dosegla ekipa Kristan Vrh 2, druge so bile članice ekipe Kristan Vrh 1, na zadnjo stopničko pa so stopile članice Mestinje 1. V kategoriji gasilci pripravniki so bili najboljši člani ekipe Pristava pri Mestinju, druga je bila ekipa Kristan Vrh, tretja pa Donačka Gora. V kategoriji gasilke pripravnice so bile najboljše članice ekipe Lesično – Pilštanj – Zagorje, druga je bila ekipa Podsreda, tretje pa članice ekipe Mestinje.

Po prve tri ekipe v kategorijah pionirji, pionirke, mladinci in mladinke ter prvi dve ekipi iz kategorij gasilci pripravniki in gasilke pripravnice se bodo udeležile Regijske gasilske orientacije 2024. Tekmovanje se bo 23. junija odvilo v Štorah.

Vir foto: GZ Šmarje pri Jelšah
Člani PGD Kristan Vrh; vir foto: FB/PGD Kristan Vrh
Člani PGD Lesično – Pilštanj – Zagorje; vir foto: FB/Pgd Lesično Pilštanj Zagorje
Člani PGD Zibika; vir foto: FB/PGD Zibika