Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Svet Krajevne skupnoti Planina pri Sevnici v pretežno že znani zasedbi


Prejšnji mesec so se ob občinskih svetih za novo mandatno obdobje ustanovili tudi novi sestavi svetov krajevnih skupnosti. Tako so to storili tudi v Krajevni skupnosti Planina pri Sevnici, najvišje ležeči v šentjurski občini, ki jo sicer sestavlja 13 tovrstnih enost.

Krajevno skupnost Planina pri Sevnici sestavlja sedem vaških skupnosti, in sicer: Planina pri Sevnici, Prapretno-Visoče, Doropolje, Šentvid-Podpeč-Podlog, Tajhte-Brdo, Loke-Hrušovje in Planinska vas.

V svetu krajevne skupnosti je devet svetnikov, glede na leto 2018 jih je bilo ponovno izvoljenih pet. Aktualnemu sklicu predseduje Jurij Hladin, ki je to funkcijo opravljal tudi od leta 2018. Podpredsednik je, tako kot v prejšnjem sklicu, Anton Špan, ki je tudi dolgoletni občinski svetnik, kar mu uspeva s preferenčnimi glasovi. Za razliko od prejšnjega sklica sta v novem zastopana oba spola.

Na njenem območju prebiva okoli 1.500 prebivalcev, najvišja točka pa je tudi najvišja kota občine, in sicer 1.023 metrov visok vrh Velikega Javornika v masivu Bohorja.

Krajevna skupnost se lahko pohvali s spletno stranjo, kjer je zapisano tudi več o krajevnih značilnostih in zgodovini. Uradne ure imajo na sedežu KS v središču trga ob sredah, in sicer med 17. in 19. uro.

B.R., na sliki z leve: Ivan Koželj (VS Šentvid-Podpeč-Podlog), Tomaž Rajh (VS Planina pri Sevnici), Miran Jazbinšek (VS Planina pri Sevnici), Jurij Hladin (VS Planinska vas), Anja Hvalc Kolman (VS Loke-Hrušovje), Simon Križnik (VS Tajhte-Brdo), Mojca Zapušek (VS Prapretno-Visoče), Anton Špan (Špan Anton), AntonHladin (VS Šentvid-Podpeč-Podlog); vir: KSPS