Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčanka Živa Dvoršak dvakrat bronasta na sredozemskih igrah


Med 25. junijem in 5. julijem v alžirskem Oranu potekajo sredozemske igre. Eno izmed posamičnih medalj je v zaključku iger priborila tudi šmarska strelka Živa Dvoršak. To je Šmarčanka obogatila še z ekipnim bronom. 

Slovenska strelka Živa Dvoršak je s tretjim mestom v disciplini 10m zračna puška posamično v strelsko reprezentanco pripeljala že drugo kolajno slovenske ekipe na teh igrah. Slovensko stanje na strani kolajn ob koncu šestega dne se zavoljo šmarske medalje giba že pri številki 9 (2 zlati, 2 srebrni in 5 bronastih).

Poleg Žive Dvoršak je v disciplini 10m zračna puška nastopila tudi Klavdija Jerovšek, ki se je prav tako uvrstila v finale in tekmovanje zaključila na 6. mestu. Njun ekipni kolega Jože Čeper pa je v disciplini 10m zračna pištola na 10m osvojil končno 6. mesto.

Dan za posamičnim bronom še do medalje na ekipni tekmi

Tridesetletna Živa Dvoršak in 19-letni Luka Lukić sta dan za posamičnima uspehoma odlično nastopila tudi v mešanih strelskih ekipah. V kvalifikacijah sta bila četrta (624,9 kroga), druga slovenska ekipa, Klavdija Jerovšek in Jure Sočič, pa je bila 12. (620,5). Dvoršakova in Lukič sta v nadaljevanju tekmovanja napredovala in si poleg posamičnih, priborila še ekipno bronasto medaljo. V boju za bronasto medaljo sta vodila skoraj od začetka do konca in s 16:12 premagala Hrvata Valentino Guštin in Mirana Maričića.

“Normalna trema je bila pred tekmo, nič posebnega. Vedela sva, da bo težak dvoboj. Hrvata sta super strelca, posebej Miran. Vedela sva, da se bo treba osredotočiti na vsak strel. Ker Luka strelja počasneje, sem občasno poškilila na semafor z izidi in mu pošiljala dodatno energijo, ko sem si govorila, daj, daj. In je uspelo,” je povedala Šmarčanka Dvoršakova.