Policisti v 18 urah ujeli štiri pijane voznike, enega v Rogaški Slatini

13. 8. 2021 12:52

Kot so sporočili s PU Celje, so imeli policisti v zadnjih urah veliko dela s pijanimi vozniki. Včeraj med 16. uro in polnočjo so ujeli tri, danes dopoldne pa še enega.

Včeraj nekaj pred 16. uro so policisti v Višnji vasi na območju Celja imeli v postopku 22-letnega voznika motornega kolesa, ki je v naselju prekoračil hitrost za 50 km/h. Prav tako mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,34 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Gre za voznika začetnika zato so mu policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Nekaj pred 22. uro so imeli policisti v Rogaški Slatini v postopku 40-letnega voznika štirikolesnika, za katerega so ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako mu je preizkus z alkotestom pokazal 1.34 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu zasegli vozilo, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog.

Policisti PP Slovenske Konjice so včeraj nekaj pred polnočjo, obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen 37-letni voznik iz območja Slovenskih Konjic. Ugotovili so, da je z osebnim vozilom zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in trčil v trto s količki. Pri postopku z voznikom so ugotovili, da je vozil brez vozniškega dovoljenja ter neregistrirano vozilo na katerem je imel nameščene ukradene registrske tablice. Preizkus z alkotestom mu je pokazal 1.05 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so pridržali in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog in kazensko ovadbo zaradi ukradenih registrskih tablic.

Nekaj pred 10. uro so policisti PP Slovenske Konjice v kraju Ljubnica na območju Vitanja imeli v postopku 54-letnega domačina, voznika osebnega vozila, ki ni upošteval svetlobnih in zvočnih znakov patrulje. Polciisti so ga nekaj časa za tem ustavili in ugotovili, da je vozil neregistrirano vozilo na katerem je imel nameščene druge registrske tablice in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Preizkus z alkotestom mu je pokazal 1.52 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so zasegli vozilo, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

Opozorilo policistov

Zaradi večanja števila primerov pijanih in prehitrih voznikov policisti znova opozarjajo, da se je stanje varnosti v cestnem prometu na območju PU Celje do današnjega dne zelo poslabšala, saj je v prometnih nesrečah umrlo kar 16 udeležencev prometnih nesreč, in sicer 4 pešci, 3 vozniki motornih koles, 1 voznik štirikolesa, 5 voznikov tovornih vozil, 3 vozniki oz. potniki v osebnih vozilih. (v istem obdobju v letu 2020 sedem, v letu 2019 šestnajst).

Velika problematika varnosti v cestnem prometu je bila na vse dni v tednu, še posebej negativno izstopa nedelja. Po urnih intervalih negativno izstopa čas po 9. uri in še posebej med 15. in 24. uro. Prav tako je bilo največ hujših prometnih nesreč na najbolj obremenjenih državnih cestah in ulicah v naseljih.

Vzroki najhujših prometnih nesreč ostajajo enaki (letos sicer še posebej hitrost s kar 11 mrtvimi udeleženci prometnih nesreč, prav tako tudi nepravilna stran/smer vožnje, neupoštevanje pravil o prednosti, nepravilnosti pešcev in voznikov enoslednih vozil in ostalih voznikov do le-teh…), prav tako se povečuje se tudi problematika alkohola v cestnem prometu, kot tudi v nekaterih primerih prepovedane droge in zdravila.

Zaradi slabše varnosti v cestnem prometu smo zelo poostrili nadzor cestnega prometa, kar bomo še stopnjevali. Ob tej priložnosti vse udeležence v cestnem prometu prosimo na zares dosledno stalno upoštevanje cestno-prometnih predpisov, še posebej pa ob začetku novega šolskega leta 1.9.2021 in celo šolsko leto.

Preko vikenda so napovedane toplotne obremenitve zaradi visokih temperatur. Voznike pozivamo, da ne uporabljajo vozil v cestnem prometu, če so zaužili alkoholne pijače. Prav tako se naj med vožnjo večkrat ustavijo in vzamejo čas za odmor in zadostno pitje osvežilnih brezalkoholnih pijač. Med vožnjo naj bodo strpni do drugih udeležencev, saj se pričakujejo zastoji na cestah zaradi dopustov.

M.S., PU Celje

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X