Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pri Šentjurju obravnavali močno opita voznika


Šentjurski policisti so v večernih urah na območju Šentjurja obravnavali dva voznika, ki sta vozila krepko pod vplivom alkohola. Eden je imel promilo in pol alkohola v krvi, drugi pa dobri dve promili.

Obema so prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper oba pa sledita obdolžilna predloga. Za omenjena prekrška je predvidena globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

S Policijske uprave Celje opozarjajo, da vožnja pod vplivom alkohola bistveno zmanjša sposobnosti varnega sodelovanja v cestnem prometu. Med drugim zmanjša vidno polje, vpliva na prepoznavanje barv, zaznavo oddaljenosti  med vozili, odzivni čas se skrajša, slabša je tudi koordinacija rok in nog. Vozniki, ki vozijo pod vplivom alkohola, običajno postanejo za volanom pogumnejši,  saj nimajo pravilnega uvida v svoje zmožnosti vožnje. Že pri koncentraciji 0,5 promila se verjetnost povzročitve prometne nesreče podvoji, pri enem promilu  pa se verjetnost povzročitve prometne nesreče skoraj za osemkrat poveča v primerjavi s treznim voznikom.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje

Preberite tudi:

Šentjurjeva veselica 2024: Ob zaključku Šentjurjevega sejma na Zgornjem trgu odmevali zvoki narodnozabavne glasbe (foto, video)