Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V nadzorni svet Term Olimia s strani države predlagani Šmarčan, Slatinčan in Podčetrtčanka


Potem ko je država preko SDH konec maja postala skoraj 100 odstotna lastnica Term Olimia, kar je del strategije Slovenskega turističnega holdinga, ki ga že leta gradi minister Zdravko Počivalšek, zdaj v nadzorni svet predlagani kadri iz “domačih logov”.

Na redni skupščini Term Olimia d.d., ki je sklicana za 3. avgusta, so kandidati države kot večinske lastnice Anton Guzej, Zlatko Vili Hohnjec, Katarina Bovha in Irma Frelih.

Šmarčan Anton Guzej je nekdanji direktor Avto Celja, Pošte Slovenije in RTV Slovenija ter neizvršni direktor v Novi KBM. Junija lani je postal tudi član nadzornega sveta DARS-a. V Rogaški Slatini živeči stečajni upravitelj Zlatko Vili Hohnjec je v nadzornem svetu Term Olimia sedel že do sedaj in je predlagan za nov mandat. Sveža kandidatka pa je Podčetrtčanka Katarina Bovha, svetovalka in tesna sodelavka ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška. Irma Frelih je uslužbenka SDH-ja ki je bila do nedavnega nadzornica novogoriškega HIT-a.

Svet delavcev Term Olimia je kot predstavnika delavcev v nadzornem svetu izvolil Ivana Pelca in Cvetko Jančič.

Po tem, ko je moral oditi kot neizvršni direktor Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), pa se po izteku mandata (formalno 13.9.) iz nadzornega sveta Term Olimia poslavlja Slatinčan Marko Tišma. Osemnajsti z naše lestvice najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2020 tako odhaja že z druge visoke pozicije v državnih družbah, na katere je sedal kot človek iz kroga Zdravka Počivalška.

Strategija ministra Počivalška s Slovenskim državnim holdingom, kjer kopiči državno premoženje v slovenskem turizmu, je, da to premoženje združi, prestrukturira oziroma oplemeniti in nato proda najugodnejšemu ponudniku.

R. Č.