Marko Tišma odstopil z mesta neizvršnega direktorja DUTB

22. 7. 2021 21:19

Slatinčan Marko Tišma, ki je decembra 2018 postal neizvršni direktor Družbe za upravljanje terjatev banke (DUTB), je po treh letih odstopil s položaja. Tišma naj bi o odstopu razmišljal že dlje časa.

Marko Tišma se je zadnja leta redno uvrščal na lestvico najvplivnejših osebnosti Kozjanskega in Obsotelja.

Potem ko je z mesta neizvršnega direktorja najprej odstopil Franc Dover, je dan za tem enako potezo potegnil še drugi neizvršni direktor Marko Tišma, ki je na položaj prišel v kvoti ministrstva za gospodarstvo, ki ga vodi Zdravko Počivalšek.

Namesto Doverja in Tišme je vlada danes že imenovala nova neizvršna direktorja slabe banke. To sta postala odvetnik predsednika vlade in stranke SDS Franci Matoz ter nekdanji izredni član uprave Mercatorja Gregor Planteu. Druga dva neizvršna direktorja, Aleksander Lozej in Alenka Urnaut Ropoša, zaenkrat ostajata na položaju.

Tišma je junija 2020 postal tudi eden izmed dveh namestnikov takrat novega predsednika upravnega odbora in neizvršnega direktorja DUTB Borisa Novakaa. Slednjega je sicer vlada nato odpoklicala s položaja in na njegovo mesto imenovala Doverja. Tišma je prav tako član nadzornega sveta družbe Terme Olimia, ki jo je pred odhodom v politiko vodil Počivalšek.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 0,894 seconds.