Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 10. 5. 2021 do 17. 5. 2021 (zmerjal in udaril soseda, nepravilnosti pri vzreji domačih živali,…)


SOSED GA JE ZMERJAL IN UDARIL

10. 5. 2021, so morali posredovati v kraju Kozje, kjer je občan zmerjal in žalil svojega soseda, katerega je nato tudi udaril. V času interveniranja se je kršitelj nedostojno vedel tudi do policistov, zaradi česar si je prislužil plačilni nalog.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

10. 5. 2021 v popoldanskem in večernem času so ustavila dva voznika osebnega vozila, ki sta v cestnem prometu vozila pod vplivom alkohola. Obema preizkušancema je preizkus alkoholiziranosti pokazal več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Obema udeležencema je bila nadaljnja vožnja prepovedana, vozniško dovoljenje pa odvzeto. Zoper oba kršitelja so na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA TER KLJUB PREPOVEDI Z VOŽNJO NADALJEVAL

V zgodnjih jutranjih urah, dne 12. 5. 2021, so v kraju Mestinje ustavili in kontroliral voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila nadaljnja vožnja prepovedana, vendar voznik prepovedi ni upošteval ter je z vožnjo kmalu po odhodu policistov s kraja, nadaljeval. Zaradi navedenega je bil navedeni ponovno ustavljen ter mu je bilo vozilo zaseženo. Zoper kršitelja so izpisali obdolžilni predlog.

NEPRAVILNOSTI PRI VZREJI DOMAČIH ŽIVALI

12. 5. 2021, so policisti v kraju Babna Reka opravili kontrolo nad vzrejo domačih živali. Pri tem so bile ugotovljene določene nepravilnosti, zaradi česar so o tem obvestili Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

NEZGODA PRI DELU

12. 5. 2021, so bili obveščeni o delovni nezgodi, ki se je zgodila v enem od znanih podjetji na območju občine Šmarje pri Jelšah. Do nesreče je prišlo, ko je delavca stisnil viličar v predelu noge. Zaradi navedenega je iskal zdravniško pomoč, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil lahko telesno poškodbo. O nezgodi so tožilstvo obvestili s poročilom.

VLOM V VIKEND

14. 5. 2021, so obravnavali dva vloma v vikend na območju Lastniča in Lesičnega. V obeh primerih je storilec do vikenda prišel peš ter nato s primernim orodjem vlomil v notranjost. V enem primeru iz vikenda ni odtujil ničesar, medtem ko je v drugem primeru odtujil le televizijo. Zoper storilca bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA ZARADI ODVZEMA PREDNOSTI

15. 5. 2021, so v naselju Mestinje obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi odvzema prednosti voznika osebnega vozila. V nesreči se ni nihče telesno poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.