Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jager namesto Jelšingrada v nakup hotela v Strunjanu?


Potem ko vse kaže, da Franc Jager pri nakupu Jelšingrada ne bo našel skupnega jezika z lokalnim manjšinskim deležnikom na grajskem posestvu, se očitno ozira že za novimi investicijami.

Že lani je začel dva projekta na hrvaški obali, sedaj pa upa, da bo uspel tudi z nakupom hotelsko-apartmajskega kompleksa Salinera v Strunjanu. Ali bo izbran za novega kupca, bo znano v naslednjih dneh.

Franc Jager se je že lani, po umiku iz trgovske verige Jagros, katere posle je predal v roke svojih treh sinov, podal v nepremičninske in gradbene posle. Najprej se je začel omenjati kot resen kupec za propadajoči dvorec Jelšingrad, a je posel za zdaj dal nekoliko na stran. Pri nakupu Jelšingrada se namreč, neuradno, glede vrednosti njegovega deleža, ne uspe sporazumeti z domačinom, sicer manjšinskim deležnikom, (medtem ko naj bi z večinskimi lastniki ter tudi občino bili praktično dogovorjeni), zato se bo zaenkrat raje osredotočil na druge nepremičninske projekte.

Eden izmed teh je investicija v hotel na otoku Murter, ki je lani že poskusno obratoval, nakar je Franc Jager začel z obnovo celotnega kompleksa, ki pa se je zavlekla zaradi epidemiološke situacije v povezavi z novim koronavirusom. Zaradi slednjega je Hotel še vedno zaprt, celoten hotelski kompleks pa naj bi kljub vsemu z obratovanjem začel spomladi prihodnje leto. Franc Jager je lani napovedal tudi investicije na otoku Pag, kjer načrtuje izgradnjo hotela in apartmajskega naselja. Trenutno naj bi potekali postopki glede umestitve projekta v prostor.

Mu bo uspel nepremičninski prodor tudi na slovensko obalo?

Očitno pa se Franc Jager sedaj želi podati tudi na slovensko obalo. Kot je namreč povedal za radio Štajerski val, se poteguje za nakup Salinera Resorta v Strunjanu. Celoten kompleks premore hotel s 120 sobami in 80 apartmajev. Ponudnikov za nakup naj bi bilo več, po besedah Jagra pa bi lahko sklepali, da pri nakupu Salinere tekmuje predvsem s tujimi vlagatelji. Izrazil je namreč upanje, da bo sedanji lastnik, podjetje Sava Turizem, izbral njega kot slovenskega kupca. Jager sicer tudi v Strunjanu načrtuje celovito obnovo kompleksa. Komu bo Salinera prodana, naj bi bilo znano v naslednjih dneh.

B.S., foto: Hoteli Bernardin