Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prireditev ob 20. obletnici JSKD Šentjur (foto, video)


Območna izpostava JSKD Šentjur je letos dopolnila 20 let delovanja. V nedeljo, 13. oktobra 2019, so v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur v skladu s kulturo proslavili obletnico.

Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti (JSKD) Šentjur, je ob okroglem jubileju pripravila slavnostni dogodek, na katerem so se spomnili prehojene poti in tistih, ki so po njej hodili. Dogodek sodi v sklop Ipavčevih kulturnih dni 2019, katerih pokroviteljica je Občina Šentjur.

JSKD Šentjur

20_let_jskd_senjur_00
MePZ Sonce; Otroška gledališka skupina OŠ Franja Malgaja Šentjur; Jabuke; MoPZ skladateljev Ipavcev; Šansonet; Paridolske korenine in godca Viki Novak in Denis Lenart. Foto: DejC

Območna izpostava Šentjur zagotavlja strokovno in organizacijsko podporo ljubiteljski kulturni dejavnosti na območju občin Šentjur in Dobje. V Šentjurju je 27 društev, ki so včlanjena tudi v Zvezo kulturnih društev Šentjur. Število neformalnih skupin in posameznikov, ki delujejo na področju kulture in kulturnih dejavnosti, še vedno izrazito raste.

JSKD Šentjur letno pripravi okoli 50 dogodkov, sodeluje z več kot 30 kulturnimi društvi, številnimi skupinami in ustvarjalnimi posamezniki, z devetimi šolami in skoraj 50 zborovodji, dirigenti in mentorji. Pa glasbeniki, gledališčniki, slikarji, literati, folklorniki in pevci. Torej umetniki.Anita Koleša & Nastija Močnik

Med domiselno multimedijsko predstavitvijo, v kateri sta vodja območne izpostave JSKD Šentjur, Anita Koleša in Nastija Močnik, ki je izpostavo vodila prej, predstavili njeno delovanje, so na oder posamično prihajali umetniki.

Nastopajoči na prireditvi

20_let_jskd_senjur_01
Predmestje; projektni Otroški pevski zbor OŠ Planina pri Sevnici in OŠ Lesično; Matjaž Stopišek in Simon Dvoršak; Urban Kolar in Andraž Frece; pogostitev. Foto: DejC

Tako so se predstavili Mešani pevski zbor Sonce iz Ponikve, Moški pevski zbor skladateljev Ipavcev, Otroška gledališka skupina OŠ Franja Malgaja Šentjur, skupina za izrazni ples Jabuke, ljudski pevci Paridolske korenine in godca Viki Novak in Denis Lenart, skupina Šansonet, plesno društvo Predmestje, Urban Kolar na trobenti in na harmoniki Andraž Frece, šentjurski rokerji Žurdov so pozdravili z videoposnetka, projektni Otroški pevski zbor OŠ Planina pri Sevnici in OŠ Lesično ter tenorist Matjaž Stopišek in Simon Dvoršak za klavirjem.

Na koncu sta na oder stopili Anita Koleša in Nastija Močnik, ki sta spomnili  na posameznike, ki so zaznamovali leto. Na oder sta povabili prvega direktorja JSKD Slovenije, Vojka Stoparja, in zdajšnjega,  mag. Marka Repnika, katera sta publiki in JSKD Šentjur namenila nekaj besed. Prireditvi je sledilo še prijetno druženje v preddverju Ipavčevega kulturnega centra.

Nastop MePZ Sonce:

Nastop MoPZ skladateljev Ipavcev:

Anita Koleša & Nastija Močnik:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski