Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 21. 1. 2019 (napadel prijatelja, vozila močno vinjena, ilegalni prestop meje…)


Dogodki, ki so jih minuli teden obravnavali policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah:

PONEDELJEK 14.1.2019

PROMETNA NEZGODA

Tega dne so bili policisti s strani občana obveščeni, da mu je voznik osebnega avtomobila poškodoval njegovo vozilo in iz kraja odpeljal. Povzročitelj je bil izsleden kršitev mu je bila predočena. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi nepravilnega premika vozila ter ker udeležencu ni nudil svojih in podatkov od vozila.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Tega dne je občan obvestil policiste, da se je nahajal v bližini avtobusnega postajališča in je do njega pristopil prijatelj, kateri mu je očital, da mu je on preko noči nagajal. Prijatelj je prijavitelja prijel za oblačila in ga vrgel v kovinsko ograjo tako, da je zadobil odrgnine na hrbtu. Zoper kršitelja bo uveden hitri postopek o prekršku.

SREDA 16.1.2019

PROMETNA NESREČA

Policisti so bili obveščeni, da se je zgodila prometna nezgoda v kateri je udeležen voznik motornega kolesa. Do nezgode je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika, kateri je izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnem prometu.

ČETRTEK, 17.1.2019

POŽAR

Malo pred 03.00 uro zjutraj so bili policisti obveščeni, da je prišlo do požara na stanovanjski hiši. Ob prihodu policistov na kraj je bilo ugotovljeno, da gasilci požar že gasijo. Iz stanovanjske hiše sta se pravočasno uspela rešiti lastnik in njegova žena, katera pa drugih stvari nista uspela rešiti. Gasilci požara na stanovanjski hiši niso uspeli pogasiti tako da je stanovanjska hiša pogorela v celoti. Pri ogledu kraja požara je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi pregretja dimne cevi od koder se je požar razširil na lesene dele objekta. V zvezi tega bo podano poročilo na ODT Celje.

PETEK 18.01.2019

ILEGALNI PRESTOP DRŽAVNE MEJE

Malo pred 05.00 uro zjutraj je policist pri nadzoru državne meje opazil, da ob reki Sotli po slovenski strani hodi več oseb. Osebe so bile v neposredni bližini meje prijete. Ugotovljeno je bilo, da gre za osebe, katere so nezakonito prestopile državno mejo na reki Sotli med R Slovenijo in R Hrvaško in vstopilo v R Slovenijo. Pri opravljanju postopka je bilo ugotovljeno, da gre za državljane Bangladeša. Po izvedenem posotpku so bile štiri osebe za katere je bilo potrjeno, da so polnoletne predane vanostnim organom R HrvAške. Preostala dva pa sta bila mladoletna in sta bila odpeljana v Center za odstranitev tujcev Postojna.

POZABLJEN MOBILNI TELEFON

Tega dne je občan obvestil policiste, da je na enem izmed sanitarnih prostorov javnega objekta pozabil svoj mobilni telefon. Ko je ugotovil, da nima telefona je preveril na mestu, kjer je odložil telefon vendar le tega ni več našel na tistem. Oškodovani je podal predlog za pregon kaznivega dejanja Zatajitve. Podana bo kazenska ovadba na ODT Celje.

SOBOTA 19.1.2019

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Malo po polnoči je patrulja PP Šmarje pri Jelšah v naselju Imeno ustavila in kontrolirala voznico osebnega avtomobila, kateri je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Po pravilno opravljenem preizkusu je voznici alkotest pokazal 0,87 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi tega ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in bo podan obdolžilni predlog na OS Celje, kjer bo razlog vožnje pod vplivom alkohola morala pojasniti sodniku, kateri se bo tudi odločil o usodi njenega vozniškega dovoljenja.