Pod cvetočo drnulo v Lesičnem 2018: Skozi ljudske in narodne viže opevali zemljo (foto, video)

8. 12. 2018 20:04

pod_cvetoco_drnulo_lesicno-4

V petek zvečer se je v organizaciji Kulturnega društva Lesično-Pilštanj ter območne enote Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS Šmarje pri Jelšah odvila 24. prireditev Pod cvetočo drnulo, na kateri se je skozi trinajst nastopov predstavilo okoli 75 nastopajočih glasbenikov.

Dogodek vsakoletno pritegne mlade in manj mlade glasbene skupine in posameznike, ki se predstavijo z ljudskimi napevi na izbrano temo. Tema tokratne prireditve je bila »zemlja«. O njej je prepevalo 13 glasbenikov ter skupin, nekaj se jih je osnovalo prav za to prireditev.

pod_cvetoco_drnulo_lesicno-3

Nastopili so Pilštanjski gospodarji, Fantje z Žusma, Kristina in Benjamin Planko, četrtošolci OŠ Lesično, mladi harmonikarji Mateja Jagriča, Veseli drnulovci, Ansambel OŠ Lesično, Ansambel Sanje, Ansambel Prijatelji, pevci Dramske skupine Peilenstein, Paridolske korenine ter pevci Društva upokojencev Podčetrtek, ki so predstavili tudi del gledališke igre »Kje je meja«. Za zaključek je povezovalka programa Ana Lapornik svoj glas združila s citrarsko spremljavo Ambroža Amona.

pod_cvetoco_drnulo_lesicno-5

Prireditev je bila deležna zelo lepega odziva, saj se je v Kulturnem domu Lesično trlo obiskovalcev. Skozi program je bilo slišati marsikaj: od poskočnih narodnih viž, valčkov, mirnih ljudskih napevov, humornih prigod … Skozi svoje nastope pa so vsi v en glas sporočili, da tako kot je treba negovati zemljo, da obrodi in nas razveseli, tako je treba ohranjati in negovati tudi ljudsko pesem.

Kako se je v Lesičnem zaslišala ljudska pesem, si poglejte v spodnjih video posnetkih, kjer lahko prisluhnete tudi nagovoroma predsednice KD Lesično-Pilštanj Nives Kostevc Arzenšek ter županji Milenci Krajnc.

 

 

Vabljeni tudi k ogledu fotogalerije:

E. Š.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X