Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kozjem se bodo raje dobivali na igriščih, za kar imajo na voljo pet novih površin (foto)


V občini Kozje se bodo, kot kaže, raje »dobivali na igriščih«, saj ta teden namenu predajajo pet novih športnih površin z otroškimi igrali in napravami za vadbo in krepitev moči.

Občina Kozje je v sklopu projekta “Ureditev površin za igro, druženje in sprostitev – Dobimo se na igrišču” skupaj s projektnimi partnerji Športno zvezo Kozje, Mizarskimi deli Franci Sinkovič ter Knjižnico Šmarje pri Jelšah, uredila športne površine v Kozjem, Lesičnem, Zagorju, Podsredi in na Bučah. Športne površine namenjajo druženju, sprostitvi in igri.

Vsa igrišča so opremili z otroškimi igrali in napravami za vadbo in krepitev moči, na štirih lokacijah pa se bodo obiskovalci lahko preizkusili tudi na ruskih kegljiščih. Poleg tega so na igrišče umestili še »Knjigobežnico«, omarico, iz katere si lahko obiskovalci izposodijo knjigo bodisi za branje ob postanku na klopci ob igrišču ali za domov, lahko pa si knjigo tudi trajno vzamejo domov, a priporočajo, da jo nadomestijo z drugo.

Vrednost ureditve igrišč je znašala 144.000 evrov, od tega je 100.000 evrov prispeval evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.

Igrišča so v družbi krajanov in ostalih gostov namenu predali ta teden, v ponedeljek v Lesičnem in Kozjem, v sredo na Bučah in Podsredi, v četrtek pa je sledila še otvoritev v Športnem parku v Zagorju. Naložbo je na vseh lokacijah predstavila Milenca Krajnc, predstavnica knjižnice Šmarje pri Jelšah Jana Turk Šulc in biblikotekarka v knjižnicah Kozjem in Lesičnem Andreja Ferlič. Za program so poskrbeli najmlajši šolarji, ki že s pridom uporabljajo igrala. Za otvoritev so se spustili po toboganih, pripravili pa so tudi glasbeni program. Otroci se ob tem družijo tudi v gibalnih delavnicah, ki jih v sklopu projekta organizirajo po občinah na Šmarskem.

 

V videu vam predstavljamo nekaj insertov s slovesnosti predaje igrišča v Lesičnem. Prisluhnete lahko, kaj sta ob tem povedali županja Milenca Krajnc in predstavnica šmarske knjižnice Jana Turk Šulc.

Vabljeni tudi k ogledu fotogalerije.

/

E.Š.