Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tebi, Domovina – slavnostna prireditev ob dnevu državnosti v Šentjurju (foto, video)


V petek zvečer je na Mestnem trgu v Šentjurju potekala osrednja slavnostna prireditev ob dnevu državnosti, ki je nosila ime Tebi, domovina.
Praporščaki
Praporščaki

Koncert je pripravil Pihalni orkester Šentjur z drugimi odličnimi glasbenimi izvajalci. V čast osamosvojeni Sloveniji so namreč z njimi na odru nastopili še Mešani otroški zbor OŠ Hruševec Šentjur, ansambel Sekstakord in pevka Ylenia Zobec. Na začetku pa so ponosno zaplapolale zastave v rokah praporščakov, ki so oznanile začetek slavnostne prireditve z roko v roki z melodijo slovenske himne.

Po uvodnem nastopu Pihalnega orkestra Šentjur, je na oder stopil slavnostni govornik mag. Marko Diaci, župan Občine Šentjur. “Naša država Republika Slovenija je sedaj stara toliko kot slovenski diplomant, če seveda obveznosti opravi v roku. Počuti se mnogo starejšo, hkrati pa ima iste težave kot novopečeni diplomant. Ne dela si iluzij o prihodnosti. Ne vidi jasne, predvsem svetle perspektive. Odtujenost ni le stvar novih tehnologij, v veliki meri je tudi posledica apatije ob odsotnosti možnosti vplivanja. Pa roko na srce, tudi razvajenosti in pomanjkanja samozavesti. Morda sem res opisal malce temnejšo sliko stanja. Je pa tukaj dejstvo, da doživljamo neke vrste zanimive čase. Dejstvo pa je tudi, da nenazadnje živimo dosti bolje v primerjavi z mnogimi drugimi prebivalci tega planeta, in situacija je nekako paradoksalna,” je v iskreni družbenokritični noti povedal Diaci. Ob tej priložnosti je bolj, kot v preteklost, pogled usmerjal v sedanjost, ki gradi prihodnost. Aktualne razmere, s katerimi se spopadamo, pa ne obljubljajo obetavne prihodnosti.

Mestni trg Šentjur
Mestni trg Šentjur

Dan državnosti pa je dan, ki nas opominja, da pravzaprav lahko optimistično zremo v prihodnost. To nam je uspelo že pred šestindvajsetimi leti in vse, kar je bilo potrebno, je bila enotna narodna zavest. Zavedanje, da lahko zaživimo v boljši družbi, če si le sežemo v roke in skupaj premagujemo ovire.

Prireditev ob dnevu državnosti je na Mestni trg v Šentjurju privabila številne obiskovalce, ki so skupaj s Pihalnim orkestrom Šentjur in ostalimi glasbenimi gosti praznovali šestindvajset let Slovenije. Vabimo vas k ogledu dela Diacijevega govora, hkrati pa se lahko pri spodnji fotogaleriji sprehodite po utrinkih s petkove proslave. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”688″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]