Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku veterani in častniki s proslavo obeležili dan državnosti (foto, video)


Ta četrtek se je na trgu Vasi Lipa v Podčetrtku odvila proslava ob dnevu državnosti, kjer so se srečala tudi razna območna združenja veteranov in častnikov.

Proslave so se udeležili člani Policijskega veteranskega društva Sever, Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo ter Območnega združenja slovenskih častnikov in občanov. Po zboru vseh prisotnih se je najprej odvil prihod praporščakov in himna, nato pa je prisotne pozdravil podžupan tamkajšnje občine Marko Jurak. Kot slavnostni govornik je na oder stopil tudi predsednik zveze policijskih veteranskih društev Sever Tomaž Čas, ki je poudaril trud vseh vključenih v osamosvojitev Slovenije ter posledično izrazil pomembnost državnega praznika. Prireditve se je prav tako udeležil poslanec v državnem zboru Anton Šturbej.

Po uradnem delu dogodka je bilo na trgu v Vasi Lipa zelo pestro

Po končanem slavnostnem govoru so na oder stopili še razni učenci tamkajšnje osnovne šole, ki so prisotne zabavali s petjem in igranjem na instrumente kot so harmonika, kitara in ukulele. Na koncu je vse obiskovalce čakal še golaž, katerega so pojedli ob druženju. Kot so v uradnem delu proslave poudarili govorniki, je pomembno, da se zavedamo pomena dneva državnosti. Ta nas naj spomni, da se zahvalimo za samostojno in neodvisno Slovenijo, za katero se je boril marsikateri veteran, prisoten na včerajšnjem dogodku.

Vabljeni k ogledu videa in fotografij z dogodka: