Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 25. 1. 2017


PSA POKONČALA JELENE V OBORI 

V ponedeljek, 16. 1. 2017, so bili policisti obveščeni, da je lastnik v okolici Sv. Štefana v obori  zasledil psa, ki sta mu pokončala jelenjad. Policisti so na kraju s pomočjo veterinarjev odkrili lastnika psov, ki je kršitev določil Zakona o zaščiti živali prejel plačilni nalog za plačilo globe. Lastnik psov se bo moral zagovarjati še pred pristojnimi organi, saj enega izmed psov ni imel evidentiranega kot to določa zakon.

PROMETNA NESREČA

Istega dne se je v Šmarju pri Jelšah pripetila prometna nesreča zaradi izsiljevanja prednosti voznika tovornega avtomobila. Oba udeleženca sta tožila po bolečinah in sta iskala zdravniško pomoč. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog za plačilo globe. 

VOZIL BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so v pozno popoldanskih urah 16. 1. 2017 v okolici Podčetrtka ustavili voznika tovornega vozila, ki je vozil vozilo v cestnem prometu v času, ko mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Da voznik ni nadaljeval s kršitvami cestno prometnih predpisov, so mu policisti vozilo odvzeli. Za kršitev se bo moral  voznik  zagovarjati na sodišču, ki bo tudi odločilo go usodi  zaseženega tovornega vozila.

PROMETNE NESREČE

17. 1. 2017 so bili policisti obveščeni, da se je v okolici Bistrice ob Sotli pripetila prometna nesreča. Na  kraju so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznice osebnega avtomobila, ki jo je pričelo zanašati in je zaradi tega trčila v sneg ob vozišču. 

18. 1. 2017 so bili policisti obveščeni, da je prišlo do prometne nesreče v okolici Podsrede. Policisti so na kraju ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča voznice osebnega avtomobila, ki je zaradi tega trčila v brežino ob cesti.  

POŽAR NA STANOVANJSKI HIŠI

21. 1. 2017 so bili policisti obveščeni, da je prišlo do požara na stanovanjski na Kozjanskem. Na kraju so bili gasilci bližnjih prostovoljnih društev, ki so požar še preden se je razplamtel lokalizirali in pogasili ter s tem preprečili nadaljnje širjenje. Na kraju so ugotovili, da je do požara prišlo zaradi napake na dimniku.  

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA

V dopoldanskih urah 22. 1. 2017 so policisti v okolici Šmarje pri Jelšah opravljali nadzor prometa. Ustavljen in kontroliran je bil voznik osebnega avtomobila, ki je vozil v cestnem prometu motorno vozilo veliko nad dovoljeno vrednostjo alkohola. Policisti so mu nadaljnjo vožnjo prepovedali. Sodišče v nadaljevanju postopka odločilo glede veljavnosti kršiteljevega vozniškega dovoljenja.   

VLOM V LESENO UTO

22. 1. 2017 so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec v okolici Mestinja vlomil v leseno uto ob stanovanjski hiši. Iz ute je neznani storilec odtujil kosilnice in sesalec. Policisti storilca še iščejo.