Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Muzejski glasbeni abonma v Šmarju v novi sezoni ponuja pet dogodkov. Vabljeni k vpisu!

glasbeni-barok-naslovnaV muzeju baroka v Šmarju pri Jelšah že drugo leto zapored pripravljajo glasbeni abonma

Letošnji glasbeni dogodki nimajo le značaja klasične glasbe, pač pa bo glasbeni abonma vključeval tudi jazz in slovenske zimzelene melodije.

Osrednji gostji prvih dveh koncertnih večerov bosta domačinki. V Jesenski melanholiji bodo najprej gostili odlično vokalistko Mašo But, Petra Bračko pa bo zvezda božičnega orgelskega koncerta.

Gost februarskega koncerta bo mlad, komaj 31-letni, slovenski skladatelj, Nejc Kuhar, čigar skladbe so doživele izvedbe v dvoranah, kot so Washington National Gallery of Art, Musikverein in Konzerthaus na Dunaju ter Rachmaninov Hall na Moscow Tchaikovsky Konservatoriju. Kar težko je verjeti, da je tega glasbenega genija za učenje kitare navdušil Adi Smolar. Kuharjev koncert bo posvečen tudi slovenskemu kulturnemu prazniku.

Tik pred osmim marcem bo v muzeju gostoval Black Coffee Tro, ki se ga obiskovalci spomnijo s poletnih druženj v atriju, le da bodo tokrat nastopili s slovenskimi zimzelenimi popevkami, ki bodo pobožale žensko dušo. Pa tudi moško, seveda.

Za zaključek bo aprila nastopil še trio Jokuze. Gre za mlade umetnike in zanimivo, a že preverjeno, kombinacijo harmonike, violine in klarineta.

Cena celotnega abonmaja je 30 evrov za odrasle in 15 evrov za osnovnošolce in dijake. na voljo bodo tudi še vstopnice za posamezne dogodke, in sicer po 10 € za odrasle in 5 € za osnovnošolce in dijake.

Vse informacije in pristopne izjave dobite v Knjižnici Šmarje pri Jelšah in v Muzeju baroka. (03 81 71 562), [email protected]

 

glasbeni-3

V okviru abonmaja bodo naslednji koncerti:

četrtek, 17. november 2016, ob 19h

Jesenska melanholija

Maša But, vokal

Luka Benčič, kontrabas

četrtek, 22. december 2016, ob 19h

Božična simfonija

Petra Bračko, orgle

Anja Ravnikar, violončelo

torek, 7. feburar 2017, ob 19h

Praznični kitarski recital

Nejc Kuhar, kitara

torek, 7. marec 2017, ob 19h

Čez tisoč let

Trio Black Cofee

večer slovenskih popevk

sreda, 19. april 2017, ob 19h

Čista klasika

Dejan Kušer, harmonika

Aleksander Jovetić, violina

Tomaž Zevnik, klarinet