Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dramlje čez pol leta s prenovljenim igriščem


igrisce dramlje 2013Ob drameljskem šolskem poslopju, ki je še ne tako dolgo nazaj doživelo energetsko prenovo, se nahaja igrišče, ki služi potrebam pouka, kot tudi rekreaciji krajanov, a je skupaj s spremljajočo infrastrukturo že nekaj časa skoraj neprimerno za uporabo. Osrednja igralna ploskev nima pravilnih dimenzij, niti razsvetljave.

Za celostno ureditev igrišča, ki so ga zgradili leta 1975, bodo namenili 429 tisočakov, Občina Šentjur pa je skoraj 80 tisoč evrov pridobila iz razpisa Fundacije za šport. Za projektno dokumentacijo je poskrbela Krajevna skupnost Dramlje. Dela bo izvajal celjski Remont in naj bi bila končana v maju prihodnje leto.

V okviru del je predvidena  izvedba nogometnega in košarkarskega igrišča, steze za skok v daljino z doskočiščem, metališča za suvanje krogle in dvopasovne tekaške steze z zaključno plastjo iz sintetičnih materialov, ki bo obkrožala omenjene površine na spodnjem – vzhodnem nivoju kompleksa. Zahodni – zgornji nivo bo obsegal otroško igrišče in igrišče za odbojko na mivki. Hkrati bo urejena tudi ustrezna cestna infrastruktura, ki bo igrišče povezala z naseljem.

Nekateri domačini so sicer izrazili pomisleke glede uporabe sintetične mase, ki je primerna kvečjemu za trening teka.

novacanova-posamezne-klik