Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Četrt stoletja Odprtega teniškega prvenstva Kozjega


odprto prvenstvo kozjega v tenisu 2016Člani Tenis kluba Kozje so na zadnjo avgustovsko soboto organizirali tradicionalno, tokrat že jubilejno 25.  Odprto prvenstvo Kozjega v tenisu. In 25. prvenstva se je udeležilo primerno število igralcev. Nastopilo je namreč 25 igralcev, ki je odigralo 25 tekem, preden smo dobili novega, enajstega zmagovalca odprtih prvenstev.

Tenis klub Kozje je prvo Odprto prvenstvo organiziral, zdaj že daljnega leta 1992. V minulih dveh desetletjih in pol je turnir postal teniški turnir z najdaljšo neprekinjeno tradicijo v okoliških krajih. Dobra organizacija ter odličen ambient v Športnem parku v Kozjem sta vedno privabila lepo število tekmovalcev iz bližnje in nekoliko bolj daljne okolice. Število udeležencev je skozi leta nihalo med deset in rekordnih 29, jubilejnega 25. prvenstva pa se je torej udeležilo točno 25 igralcev.

Jubilejni turnir pa ni bil samo dobro obiskan ampak tudi izredno kvaliteten. Konkurenca je bila verjetno najmočnejša do zdaj, saj je na turnirju nastopalo kar nekaj igralcev 1. Slovenske teniške lige med njimi tudi 21. igralec na slovenski teniški lestvici. Poleg domačih članov so se turnirja udeležili še igralci iz Krškega, Šentjurja, Maribora, Sevnice, Slovenske Bistrice, Ponikve, Brestanice, Slovenskih Konjic, Bistrice ob Sotli, Celja, Radeč, Rake, Krmelja …

Že v prvem krogu smo videli kar nekaj zanimivih dvobojev. Tako je Damjan Fila iz Brestanice po podaljšani igri premagal trikratnega zmagovalca Zorana Perčiča,  Matej Sok je ugnal večkratnega državnega prvaka v speedmintonu, Robija Titovška iz Radeč, Bojan Dobravc pa je premagal perspektivno mladinko Hanno Dolar iz Celja. V drugem krogu je manjše presenečenje pripravil Damir Škerl iz Sevnice, ki je premagal Roka Hajda iz Slovenski Konjic, ki je veljal za enega od favoritov na turnirju. Zmaga pa je Damirju očitno pobrala precej moči, tako da se v četrtfinalu ni mogel dovolj dobro upirati Mitji Ogrizku iz Maribora. Na splošno smo lahko od četrtfinala dalje gledali same teniške poslastice. Edini domači tekmovalec, desetkratni prvak Blaž Hartl je po zelo težki tekmi premagal Gašperja Okrožnika iz Slovenske Bistrice, videli pa smo še dva klubska obračuna. V tekmi dveh članov TK Krško je Borut Žičkar tesno premagal Matica Sotlerja, v tekmi dveh igralcev TK Šentjur pa je Aleksander Recko iz Gorice pri Slivnici premagal Roka Gradišnika s Ponikve.

Pred polfinalom pa so organizatorji pripravili še majhno popestritev. Na igrišče so prišli polfinalisti prvega odprtega prvenstva Kozjega iz leta 1992. Takrat se je prve zmage na turnirju veselil Ljubo Perčič, drugi je bil Roman Gradišek, tretje mesto pa sta si razdelila Bojan Gradišek in Marko Mesec. Slednji je bil sicer v soboto odsoten, zato ga je zamenjal Ervin Perčič, ki je na prvem turnirju izpadel v četrtfinalu. Brata Perčič in brata Gradišek so odigrali en niz dvojic in pokazali, da še niso pozabili igrati tenis.

Potem pa so na igrišče ponovno stopili polfinalisti 25. OP Kozjega. Blaž Hartl je po še eni težki tekmi premagal Mitjo Ogrizka in se ponovno uvrstil v finale. Nekoliko lažje je do zmage v drugem polfinalu proti Aleksandru Recku  prišel Borut Žičkar. To, in pa dvanajst let starostne razlike, je v finalu tehtnico kmalu prevesilo na stran 20-letnega Boruta Žičkarja iz Krškega. Blaž Hartl je moral v svojem že 12. finalu šele drugič priznati premoč nasprotniku. Tokrat pa zaradi krčev finalne tekme ni mogel dokončati in je po odigranih nekaj igrah tekmo predal. Tretje mesto sta si razdelila Mitja Ogrizek in Aleksander Recko.

Pokale in nagrade je najboljšim podelil  predsednik Tenis kluba Kozje Roman Gradišek, ki je tudi edini, ki je nastopil na prav vseh 25 odprtih prvenstvih Kozjega, tokrat pa je že v prvem krogu naletel na kasnejšega zmagovalca. V kratkem nagovoru je izrazil zadovoljstvo nad turnirjem, številčnostjo in kvaliteto udeležencev, prepričan pa je tudi, da bo turnir podobno uspešen tudi  v prihodnje, tudi  v novih petindvajsetih letih. (R.G.)

sekstakord-polsi-2016