Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tudi v Šentjurju bodo imeli prometno strategijo


prometna strategija sentjur podpis 2016Občina Šentjur bo čez slabo leto imela celostno prometno strategijo, ki je strateški dokument, katerega namen je vzpostavitev trajnostnega prometnega sistema. V okviru strategije bo izdelanih več prometnih študij za različna naselja v občini, ki šteje skoraj 20 tisoč prebivalcev. Vse skupaj je korak k izboljšanju prometne varnosti, zmanjšanju onesnaževanja in večji učinkovitosti prometa.

Projekt je vreden slabih 40 tisočakov, od česar bo iz evropskih sredstev pokritih 85 % stroškov. To je že del evropske finančne perspektive 2014-2020, kjer bo takšnih študij še več.

Celostna prometne strategija Občine Šentjur (v nadaljevanju CPS) je strateški dokument, katerega namen je vzpostavitev trajnostnega prometnega sistema. Občina Šentjur bo s potrjeno CPS ter s sprejetim akcijskim načrtom za izvedbo CPS vzpostavila trajnostni prometni sistem, s čimer bo prispevala k izboljšani prometni varnosti, zmanjšanju onesnaževanja, emisij toplogrednih plinov in porabe energije, večji učinkovitosti in nižjim stroškom potniškega in tovornega prevoza, kar bo posledično prispevalo k izboljšani privlačnosti in kakovosti življenja v lokalni skupnosti.

V sklopu izdelave CPS bo novelirana prometna študija Šentjurja, izdelane bodo prometne študije za naselja za naselja Ponikva, Dramlje, Proseniško in Planina pri Sevnici. Posebni pomen bo dan izdelavi predlogov rešitev na področju kolesarskega, mirujočega in peš prometa, ter ureditvi prometnih tokov skozi mesto Šentjur pred in po izgradnji navezovalne ceste Šentjur – Dramlje. Izdelava CPS bo potekala z obsežnim vključevanjem javnosti, izvajanje aktivnosti bo spremljala posebna delovna skupina, ki jo je imenoval župan.

Sestavni del CPS je tudi akcijski načrt za njeno izvajanje. CPS bo obravnaval in potrjeval občinski svet. Potrjena CPS bo pogoj za prijavo občine na javne razpise za sofinanciranje projektov za izvedbo ukrepov trajnostne mobilnosti.

Z javnim razpisom občine je bil za izdelavo CPS izbran kot najugodnejši izvajalec APPIA, d.o.o., Leskoškova cesta 9e, 1000 Ljubljana, kot vodilni partner v skupni ponudbi z izvajalcem CITY STUDIO, d.o.o., Zemljemerska 12, 1000 Ljubljana. Vrednost pogodbenih del znaša 39.284,00 EUR z DDV. Predviden rok dokončanja pa je eno leto po podpisu pogodbe.

polsi-koles-klik