Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mlaji po Kozjanskem in Obsotelju postavljeni (foto in video)


postavitev_mlaja_kio_2016_1V mnogih krajih na območju Kozjanskega in Obsotelja so sinoči postavili še zadnje mlaje. Obiskali smo kraje v občinah Podčetrtek, mlaje so postavljali v Olimju, pred Termami Olimia, v Imenem, v Podčetrtku na Virštanju in še kje. Med drugim smo posneli ročno postavljanje mlaja pred Termami Olimia, kjer so za pravi spektakel poskrbeli domači gasilci PGD Podčetrtek.

Zgodovina postavljanja mlaja sega v dobo pred krščanstvom, seveda pa so nameni bili različni. Pri nas je navada, da mlaj, ki ga postavljamo pred prvim majem, praznikom dela, simbolizira svobodo in delavske pravice. Slednje se žal še dandanes vse prevečkrat krši, konca temu pa ni videti.

postavitev_mlaja_kio_2016_2

V Termah Olimia mlaj postavili ročno
Gasilci PGD Podčetrtek so pred nekaj deset obiskovalci mlaj postavili ročno, s “pikli” in “žavri”. K okrasitvi mlaja so povabili obiskovalce, ki so se z veseljem odzvali, posebej najmlajši. Postavitev smo posneli in si jo lahko ogledate v spodnjem video posnetku:

Mlaj postavili tudi v Olimju in Podčetrtku
Malo manj pa so mišice gasilci in krajani napenjali V Olimju in Podčetrtku, kjer so mlaja postavili s pomočjo strojev. Seveda pa so postavitve po večini krajev občine Podčetrtek tudi letos potekale pod budnim očesom župana Petra Misje. Seveda pa so zvečer ponekod zagoreli kresovi, med drugim tudi v Podčetrtku.

V objektiv fotoaparata smo ujeli tudi gasilce in krajane iz Olimja in Podčetrtka, kar si lahko med drugim ogledate tudi v galeriji fotografij.

postavitev_mlaja_kio_2016_3

Fotografije postavitve mlajev iz ostalih krajev bomo dodali v kratkem.

Postavljanje mlajev v Pristavi, Polju ob Sotli, Sodni vasi, Selah, Vidovici, Virštanju in Lastniču
Večino mlajev so po vaseh in Krajevnih skupnostih postavljali v soboto, nekaj pa so jih vendarle v dneh pred 30. aprilom. Dodali smo fotografije postavljanja mlajev v Pristavi, Polju ob Sotli, Sodni vasi, Selah, Vidovici, Virštanju in Lastniču. Ogledate si jih lahko v galeriji fotografij.

mlaji_kio_2016_oko

eH, foto eH in OKo

polovicka_celje_klik