Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Speča lepotica v Polju ob Sotli dobiva novo oblačilo. Pa tudi vsebino?


Občina Podčetrtek se je lotila obnove 130-let stare stavbe nekdanje šole v Polju ob Sotli. Občina bo stavbo spravila v red, župan pa upa, da ji bodo krajani Polja ob Sotli vdihnili vsebino in obudili lokalno prepoznavnost, kot jih je nekoč že krasila. 

“Stara šola v Polju ob Sotli bo kmalu zasijala,” je župan Občine Podčetrtek Peter Misja pred dnevi zapisal na Facebook profilu in priložil fotografije obnove fasade na 130-let stari “lepotici sredi Polja,” kot se je izrazil v našem pogovoru.

Ne samo za novo preobleko, ob fasadi bo občina popravila še streho, razpadajoča okna, žlebove, uredila odvodnjavanje, drenažo, bližnjo okolico in še kaj, če bo potrebno. Kot nam je povedal Misja, so v stavbo, ki je v občinski lasti, vložili 130 tisoč evrov.

Stavba je sicer sorazmerno dobro ohranjena, v pritličnih prostorih pa je stanovanje, v katerem že vrsto let biva gospa, ki je za prostor dobro skrbela. V zgornjem nadstropju sta dve učilnici, prazni seveda že desetletja, ko se je šolski pouk preselil iz kraja. Urediti si želijo tudi te dve, s pripadajočimi sanitarijami.

Prostora sama po sebi vabita k temu, da se ju napolni s vsebino. Glede tega župan računa predvsem na Krajevno skupnost Polje ob Sotli in tukajšnja društva, predvsem Društvo za ohranitev starih običajev, pa športno društvo in še na koga. Vsebino, ki bodo tukaj pripravili bo občina po županovih besedah podprla.

“Upam, da bo lepotica sredi Polja po obnovi ponovno zasijala in da bo s pomočjo nje KS Polje ob Sotli dobilo prepoznavnost, kot jo je imelo že pred leti,” je svoje obete na občinsko investicijo zaokrožil Peter Misja.

Prenovljen objekt bodo predvidoma odprli aprila.