Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 9. 3. 2016


images_slike3_ured10_sentjur_policijska_postaja_sentjurKršitev javnega reda in miru I.

Dne 24. 2. so morali policisti intervenirati v gostinskem lokalu v Šentjurju. V lokal je prišel pijan moški, ki je nadlegoval druge goste. Glede na to, da je kršitelj policiste upošteval, so mu izrekli le globo zaradi kršitve JRM.

Vinjen voznik

Dne 29. 2. 2016 je voznik z osebnim avtomobilom vijugal po cesti iz smeri Šentvida proti Šentjurju. Med postopkom so policisti ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Prav tako je policiste tudi žalil in se hotel z njimi pretepati. Zaradi kršitev javnega reda mu je bila izrečena globa, zaradi kršitve cestno prometnih predpisov je bil zoper njega podal obdolžilni predlog na sodišče, prav tako pa je bil tudi pridržan do streznitve.

Kršitev javnega reda in miru II.

V zgodnjih jutranjih urah dne 5. 3. 2016 je prišlo v centru Loke pri Žusmu do prepira in pretepa med domačini in gosti iz Ljubljane. Akterji so bili pod vplivom alkohola. Vsem kršiteljem bo izrečena globa zaradi kršitve javnega reda in miru. Gostilničarja, ki je v zgodnjih jutranjih urah obratoval in oskrboval pijane goste, pa bo obiskala inšpekcijska služba.

Vlom v avtomat

Dne 5. 3. 2016 je v večernem času neznanec vlomil v avtomat za žetone v avtopralnici Fliper. Odtujil je gotovino in žetone v vrednosti 200 €. Z razbijanjem in vlamljanjem v avtomat je povzročil škodo v višini 500 €.

Prometna nesreča

Dne 6. 3. 2016 se je v jutranjih urah v Zgornjem trgu pripetila prometna nesreča. Voznica je zgrešila cesto in se zaletela v stanovanjsko hišo. Zaradi več kršitev cestnoprometnih predpisov ji je bila izrečena globa.

Kršitev javnega reda in miru 3

Dne 6. 3. 2016 je prišlo do spora med sosedoma. Po stari navadi se ljudje kregajo zaradi pedi zemlje in vedra vode. Vzrok za tokratni spor je bil enak. Kršitelj je sosedo prijel in vrgel po tleh, pri čemer se je telesno poškodovala. Zadeva bo epilog dobila na sodišču.

Vlom v lokal

V noči na 7. 3. 2016 je neznanec vlomil v gostinski lokal v Šentjurju. Odtujil je menjalni denar in cigarete. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1.200 €.

MOTORNA KOLESA V CESTNEM PROMETU

Lepše vreme je na ceste že privabilo prve voznike motornih koles. Slednje opozarjajo, da je asfaltna površina še vedno hladna, zaradi česar je oprijem pnevmatik še slabši, na določenih delih pa so še vidni ostanki zimskega posipavanja cest, kar je lahko zelo neprijetno, če se na takšen del pripelje voznik motornega kolesa. Prav tako pa je v senčnih legah še vedno velika verjetnost da je vozišče spolzko. Prav tako je pomembno, da vozniki motornih koles pred vožnjo preverijo tehnično brezhibnost slednjih ter da pri vožnji uporabljajo ustrezno zaščitno opremo, ter prilagodijo hitrost vožnje razmeram.

Na pojav motornih koles v cestnem prometu je treba opozoriti tudi voznike osebnih avtomobilov, ki morajo biti pozorni na pojav slednjih, saj motorista, ki ima manjšo površino kot osebni avtomobil, hitro zakrije kakšen prometni znak ali druga ovira.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II

polovicka_celje_klik