Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Veteranska sotelska teniška liga prvič Kozjanom


VSTL 2015 - Kozje in podporniki

Veteranska ekipa Tenis kluba Kozje je v deseti sezoni Veteranske sotelske teniške lige dosegla svoj največji uspeh, saj je osvojila prvo mesto in naslov prvaka se je po nekaj letih iz Šentjurja preselil v Kozje.

In zmaga v letošnji sezoni je bila res prepričljiva, saj je ekipa TK Kozje v celotni sezoni ostala neporažena. V spomladanskem delu lige je nanizala sedem zmag, niz nepremagljivosti pa nadaljevala še v polfinalu, kjer je izločila lanske prvake, ekipo TK Šentjur 2, in v finalu. Njen nasprotnik v finalu je bila ekipa Tenis kluba Gorica pri Slivnici, ki je bila četrta po rednem delu, nato pa je v polfinalu izločila ekipo TK Šentjur 1.

Veliki finale je potekal na zadnjo septembrsko nedeljo v Športnem parku Kozje. Kot prva sta na igrišče pri domači ekipi stopila Blaž Hartl proti Gregorju Iskraču in Igor Cesarec proti Goranu Pilihu. Blaž in Igor sta odigrala v slogu celotne sezone in prepričljivo ugnala svoja nasprotnika, ki sta oba skupaj osvojila eno samo igro, Blaž in Igor pa sta sezono zaključila brez poraza. Druga dva dvoboja pa sta bila bolj izenačena. Mladen Kantoci se je pomeril z Markom Praznikom, ki je bil boljši in zmagal po dveh tesnih nizih in tako Mladenu zadal prvi in edini letošnji poraz, rezultat v tekmi pa znižal na dva proti ena. Še bolj napeta je bila četrta tekma v kateri sta se pomerila Iztok Artič in Oskar Drobne. Oskar je dobil prvi niz, nato pa je v drugem, tudi zaradi poškodbe popustil in Iztok je zanesljivo izenačil. O zmagovalcu je tako odločal tako imenovani super tie-break do desetih točk, ki ga je bolje začel Oskar, nato pa je Iztok le prevzel pobudo in ekipi TK Kozje priboril še tretjo točko. Ker tekma dvojic več ne bi mogla spremeniti končnega zmagovalca, so jo gostje iz Gorice predali, tako da je brez boja do zmage prišla še domača dvojica Roman Gradišek – Jože Zajc. Končni rezultat je bil tako 4:1 za ekipo TK Kozje in slavje v Športnem parku Kozje se je lahko pričelo.

Pokale prvouvrščenima ekipama in prehodni pokal zmagovalni ekipi je podelil predstavnik organizatorja lige, Tenis kluba Rogaška, Mirko Žerak, ki je izrazil zadovoljstvo nad potekom lige in si zaželel, da bi se desetim sodelujočim ekipam priključila še kakšna nova. Podelitvi je sledilo druženje obeh sodelujočih ekip ter domačih navijačev in podpornikov, ki se je ob odojku in pijači zavleklo do večera.

(R.G.)

polovicka_celje_klik