Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 25. 9. 2015


images_slike3_ured10_sentjur_policijska_postaja_sentjur15. 9. 2015

V Šentjurju je v jutranjih urah prišlo zaradi naleta do prometne nesreče med tremi vozili. Vzrok je bil seveda neprilagojena hitrost. Predvidevamo lahko, da je povzročitelj zaradi strahu, da se pred njim spustijo zapornice, s povečano hitrostjo zapeljal čez prehod. Vse voznike opozarjamo na previdnost pri vožnji čez železniško progo. Prav tako pa voznike obveščamo, da policisti na tem odseku merijo hitrost vozil z radarjem.

16. 9. 2015

V jutranjih urah je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da nima VD. Vozilo mu je bilo zaseženo. O vrnitvi in višini globe bo odločal sodnik za prekrške.

Na ovinku pri Rajskem otoku na Proseniškem se je ponovno pripetila prometna nesreča. Vzrok je bila vožnja z neprilagojeno hitrostjo. Na omenjenem odseku je hitrost omejena na 40 km/h. Prometni znak je tam zagotovo upravičeno postavljen.

Občan je v bankomatu pri Mercatorju v Šentjurju pozabil 150 €. Ko se je vrnil do aparata, denarja tam ni bilo več. Policisti še iščejo storilca KD Zatajitev. Občanom pa svetujemo, da naj bodo pri tem opravilu bolj zbrani in po dvigu denarja le-tega vzamejo iz reže bankomata.

17. 9. 2015

Neznanci so vlomili v delovni kontejner v Dolgi Gori. Odtujili so več gradbenih spon in vibra ploščo. Lastnika so oškodovali za 7.000 €.

V nasadu jablan na Ponikvi se je pripetila nesreča. Med obiranjem jabolk je eni od obiralk traktorist čez nogo zapeljal s kolesom prikolice in jo huje telesno poškodoval.

V enem od gostinskih lokalov sta se srečala dva znanca, ki bi ju naj povezovale stare zamere. Zaradi tega je eden v roke vzel stol in drugega z njim udaril po glavi ter ga telesno poškodoval. Ker to še ni bilo dovolj, je pograbil še pepelnik in zadevo popravil. Zoper osumljenca sledi kazenska ovadba. Najbolj žalostno pa je to, da so pajdaši zadevo le nemo opazovali in trdili, da s tem nimajo ničesar. Baje so prijatelji.

V Šedini pa je bil izsleden eden emigrant iz Maroka, ki je mislil, da je že v Avstriji. Ker je zaprosil za mednarodno zaščito – azil, je bil odpeljan v azilni dom.

V večernem času pa sta bili v Šentjurju začasno zaseženi dve kolesi z motorjem. Za prvega voznik ni imel vozniškega izpita, na njegovo objestno vožnjo pa so opozorili občani, drugi pa je bil predelan tako, da je zelo presegel hitrost, ki jo tovrstna vozila lahko po zakonu dosegajo.

19. 9. 2015

V Vrbnem je NN voznik zapeljal čez desni rob ceste in pokosil nekaj prometnih znakov, potrgal del podvozja na svojem vozilu, za tem pa se je odpeljal neznano kam. Vzrok bega še ni znan. Policisti voznika še iščejo.

20. 9. 2015

Tega dne pa je občan v bankomatu pri trgovini Kea našel denar. Kdor je denar pozabil, naj pride na PP Šentjur, kjer bo z dokazilom o dvigu, le tega dobil nazaj.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Martin Kumer

Pomočnik komandirja PP

Policijski inšpektor II.

polovicka_celje_klik