Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Patetico zapihali tudi na šentjursko dušo


patetico 2015
Patetico je nastopil z novim basistom.

Ljubitelji slovenskega glasbenega izraza, ki je v zadnjem desetletju znank kot NSS  (Neue slowenische schlager, op.) so si pri konzumiranju zasedbe Patetico nekako tradicionalno na različnih bregovih. Predvsem gre za nenavadno “štimo” pevke Nike Perunović, ki jo je vesoljna slovenija spoznala pred desetletjem, ko je s pesmijo Moj navihan Valentin nastopila v oglasu za brezžično telefonijo.

nika perunovicNovi album Vse je v redu z mojo dušo se posluša odlično, to pa je v soboto v dvorani Ipavčevega kulturnega centra, ki je bila zaradi dežja znova nadomestna lokacija za Ipavčev vrt, izkusilo premalo ljudi. Nika je svoje delo opravila tako, da je na svojo stran dobila morebitne skeptike in zasedbi razširila ljubiteljsko bazo. Mednjo sodita tudi obiskovalca, ki sta si ob koncu nastopa privoščila stoječe aplavdiranje.

Med “komadi” z nove plošče, ki jih še vedno piše Rok Vilčnik, omenimo nekoliko drugačno pesem Predsednik je zadet, ki je bojda nastala še pred nastopom vladavine aktualnega poveljnika oboroženih sil.



bR

polovicka_celje_klik