Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zdravo prehranjevanje kot način življenja


irena franicV četrtek, 22. januarja, je bilo v prostorih Ljudske univerze Šentjur predavanje Irene Franić, inženirke živilstva, na temo zdrave prehrane in predvsem zdravega načina priprave hrane.

Gospa Franić je članom Univerze za tretje življenjsko obdobje razložila, kako prepoznavamo živila in kako učinkujejo na naše telo posamezno in v kombinacijah med sabo. Pomembno je namreč vedeti, katero živilo je primerno in neprimerno uživati, ter kaj se s temi živili dogaja, ko pridejo v naše telo pa tudi, kako živila pripraviti, da od njih dobimo kar največ. S tem preprečimo jo-jo učinek na telo in smo se sposobni prehranjevati pravilno, brez odrekanja ter nepravilnih diet. Hrana mora služiti nam in ne obratno.

Prav tako je beseda nanesla na dietna sladila, ki redijo, čeprav ne vsebujejo kalorij, ter kje so pasti, ki nam jih vsiljuje živilska industrija. Poslušalce je želela prepričati, da je pravilna dieta pravzaprav način življenja in ne nekaj kratkotrajnega, poteka pa brez stresa ter odrekanj. Vsi prisotni na predavanju so bili zelo zadovoljni s povedanim in so se z veseljem odzvali povabilu, da se udeležijo tudi delavnic, s katerimi jim bo gospa Franić še podrobneje približala zdrav način prehranjevanja.

N.P.