Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Požrtvovalnima policistoma po državnem priznanju še lokalni sprejem


sprejem policistov 2015-01janŠentjurski župan Marko Diaci je sprejel policista Policijske postaje Šentjur Martina Fevžerja in Urbana Korošca, ki sta decembra prejela medalji za požrtvovalnost. Medalji sta s strani notranje ministrice in direktorja policije prejela za prisebno in hitro ravnanje, s katerim sta rešila mlado življenje.

Konec kanskega julija sta se policista šentjurske policijske postaje odzvala klicu v okolico Gorice pri Slivnici, ki ni obetal nič dobrega. Mlajši občan si je namreč stregel po življenju in si prerezal žile. Ko sta na kraj dogodka prišla policista, je oče nad možnostjo sinovega preživetja že obupal, saj je mladenič bil že negiben. Policist Korošec je moškemu, ki je ležal v mlaki krvi, preveril utrip srca. V tistem trenutku je poškodovani prišel k zavesti in si je znova skušal vzeti življenje. Policista mu za to nista dala priložnosti, s pritiskom na globoko ureznino na vratu pa sta začasno zaustavila krvavitev in v tem položaju vztrajala približno pol ure, vse do prihoda reševalcev, ki sta jih poklicala na pomoč.

 *na sliki z leve: komandir Ludvik Petrič, Martin Fevžer, Urban Korošec, župan Marko Diaci in pomočnik komandirja Martin Kumer

polovicka_celje_klik