Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Množičen obisk živih jaslic v Šmarju (foto/video)


zive_jaslice_smarje_2014 (1) 25. decembra kristjani po vsem svetu praznujejo rojstvo Jezusa Kristusa. V ta namen širom sveta na predvečer božiča  potekajo polnočnice, na božični dan pa marsikje v Sloveniji priredijo žive jaslice.

Tako je bilo po nekajletnem zatišju tudi v Šmarju pri Jelšah – na božični dan so se ob 17. uri pričele žive jaslice. Glavni organizator je bila župnija Šmarje pri Jelšah, za tehnično pripravo in scenarij živih jaslic je poskrbel Tomaž Stiplošek, sodelovalo pa je okoli 80 ljudi.

V Šmarju pri Jelšah so ponovno obudili žive jaslice, katere je obiskalo skoraj 3000 ljudi. Celoten koncept je bil zasnovan nekoliko drugače kot pred leti – zaradi spolzkosti stopnic na kalvariji v tem času so se organizatorji zaradi večje varnosti odločili, da bodo jaslice potekale v centru Šmarja.

zive-jaslice

Pot se je začela na ploščadi pred kulturnim domom, nadaljevala pa se je mimo šmarskega hrama, po cesti do muzeja baroka, navzdol po stopnicah za župniščem, mimo parkirišča nad ploščadjo in nazaj na osrednje prizorišče. Pot je potekala v mirnem božičnem vzdušju, obiskovalci pa so si lahko ogledali številne božične prizore, za katere je poskrbelo večje število nastopajočih.

zive_jaslice_smarje_2014 (2)

Kot je po prireditvi povedal  Tomaž Stiplošek, ki je bdel nad vsem dogajanjem, so organizatorji več kot zadovoljni z obiskom, po drugi strani pa so takšen obisk pričakovali, saj so bile žive jaslice že pred leti množično obiskane.  Obiskovalci so si lahko v farni cerkvi ogledali tudi izredno lepe jaslice, ki prikazujejo Šmarje z okolico in znamenito šmarsko kalvarijo.

zive_jaslice_smarje_2014 (3)

 

Idejni vodja in scenarist živih jaslic v Šmarju Tomaž Stiplovšek:

v/t/f: Dejan Hribernik

dotik-zdravja1