Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 19. 11. 2014


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 11. do 17. 11. 2014 zaznali na šentjurski policijski postaji:

Medvrstniško nasilje
V sredo, 12. 11. 2014, se je na policijsko postajo zglasil mladoletnik in naznanil, da sta ga vrstnika iz srednje šole v Celju pretepala ter izsiljevala za denar. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo.

Zaseg prepovedane droge 1
Policisti so v jutranjih urah dne 13. 11. 2014 v Gorici pri Slivnici imeli v postopku osebo, ki je pri sebi imela okoli 100 g posušenih rastlinskih delcev za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo konopljo. Omenjeno je bili zaseženo ter poslano na analizo, v primeru pozitivnega rezultata slednje, pa bo zoper lastnika podana kazenska ovadba.

Pomoč občanu 1
V soboto, 15. 11. 2014, ob 1.35 uri so policisti intervenirali v Šentjurju, ker je lastnik opazil, da neznanec vlamlja v njegovo vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec pregloboko pogledal v kozarec ter ni vedel kje in kakšno je njegovo vozilo, z veliko težavo pa se je nadalje le spomnil, kje biva.

Pomoč občanu 2
Policisti so v soboto, 15. 11. 2014, prejeli prijavo o tatvini osebnega avtomobila. Nadalje je bilo ugotovljeno, da vozilo ni bilo odtujeno, temveč je lastnik pozabil kje ga je parkiral ter ga je vozilo še vedno čakala na mestu.

Tatvina nafte 1
Neznani storilec je v noči iz petka na soboto iz parkiranega tovornega vozila odtujil okoli 250 l nafte.

 

Uporaba ponarejenih vinjet
Policisti so v nedeljo, 16. 11. 2014, bili obveščeni s strani delavcev DARS-a, da so na avtocesti kontrolirali več vozil na katerih so bile uporabljene ponarejene vinjete. Zoper storilce bo podana kazenska ovadba.

Ponarejanje denarja
Na bencinskem servisu je neznani storilec plačal račun s ponarejenim bankovcem. Policisti še zbirajo podatke o storilcu.

Tatvina nafte 2
V gozdu na Bohorju so neznanci iz tam parkiranega tovornega vozila odtujili okoli 150 l nafte. Policisti še zbirajo obvestila o storilcu.

Zaseg prepovedane droge 2
Policisti so v ponedeljek, 17. 11. 2014, na podlagi zbranih obvestil pridobili odredbo za hišno preiskavo, katero so opravili na vikendu v Vezovju. Pri hišni preiskavi so našli prirejen prostor za vzgajanje v katerem je bilo 98 sadik za katere obstaja sum, da gre za konopljo, prav tako pa so našli tudi posušene rastlinske delce za katere prav tako obstaja sum, da gre za delce rastline konoplje. Po opravljeni analizi bo v primeru pozitivnega rezultata zoper lastnika rastlin podana kazenska ovadba.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber
Pomočnik komandirja PP