Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Drameljčani nagrade namenili dekletom


V soboto so v Dramljah pripravili krajevno praznovanje, ki ga je pospremilo celodnevno dogajanje. Tako so pripravili razstavo ročnih del, kolesarski izlet, gasilsko tekmovanje z udeležbo 16 desetin, na koncu pa še prireditev s podelitvijo priznanj in veselico z ansamblom Poet. 

Priznanja so prejele tri predstavnice nejžnejšega spola. Nika Novak za šolske uspehe, Andreja Mastnak za sodelovanje pri modernizaciji ceste na Stražo na Gori, ravnateljica Nataša Sovinc pa za prispevek šole v krajevnem življenju. Zbrane sta nagovorila tudi predsednik Sveta drameljske KS Simon Štrajhar in in šentjurski župan Marko Diaci. 

Obrazložitve  

Nika Novak je bila skozi vseh 9 let šolanja v OŠ Dramlje odlična učenka. Vsako leto se je zelo uspešno udeleževala mnogih tekmovanj. V letošnjem šolskem letu je dosegla bronasto priznanje na tekmovanjih iz: kemije, biologije, astronomije, angleškega jezika, Vesele šole, bronasto Cankarjevo priznanje, bronasto in srebrno priznanje na tekmovanju iz zgodovine. Je zvesta bralka Bralne značke. Njeno posebej močno področje je literarno ustvarjanje- tako poezije kot proze. Sodelovala je na mnogih šolskih in krajevnih prireditvah. Letos v februarju je vodila odmevno prireditev ob otvoritvi obnovljene osnovne šole. Je dolgoletna članica šolske dramske skupine, ki se vsako leto s predstavami uspešno predstavlja v domačem kraju in širom po Sloveniji. Dejavna je bila tudi v razredni skupnosti, kjer je več let opravljala funkcijo tajnika. Posebej pa se je izkazala tudi pri pripravi in izvedbi letošnje valete.
S svojo vestnostjo, poštenostjo, ustvarjalnostjo in odnosom do šolskega dela je zgled tudi ostalim učencem naše šole.

 

Andreja Mastnak je članica sveta KS je že drugi mandat. V tem mandatu je tudi podpredsednica sveta, zadolžena za t.i. družbene dejavnosti v svetu KS. Vsa leta se je aktivno vključevala v reševanje problemov v lokalni skupnosti, bodisi, da so bili ti v domeni KS, kot tudi širše vezani na delovanje vrtca, šole ali društev v kraju.
Pri delu je bila ne samo aktivna, pač pa tudi uspešna, saj se rezultati vidijo po precej spremenjeni podobi v Dramljah na teh področjih.
V preteklem letu si je zelo prizadevala za izvedbo modernizacije ceste v Straži na Gori, od koder prihaja. Njene spomladanske aktivnosti s pridobivanjem podpore projektu in zbiranjem potrebnih sredstev pri sokrajanih so pokazale rezultat v jeseni, ko se je pričelo z izvajanjem modernizacije. V celoti je bila zaključena v mesecu aprilu letos.
Govorimo o cesti, ki poteka na sami meji med občinama Šentjur in Slovenske Konjice. Zato je bilo k izvedbi potrebno pritegniti poleg obeh Občinskih uprav tudi KS Dramlje in KS Špitalič in predvsem prebivalce obeh Občin, ki uporabljajo omenjeno cesto. Zato je dosežek toliko bolj vreden naše pozornosti.


Osnovna šola Dramlje
je v manjšem kraju srce kraja. Ne samo, da izvaja učni program pač pa tudi vzgaja, povezuje prebivalce, obeležuje dogodke, skrbi za medgeneracijsko sožitje in še marsikaj
Seveda je vse to možno samo če se poleg otrok in staršev tega zavedajo tudi zaposleni.
Da jim to ni tuje so zaposleni na Osnovni šoli Dramlje, skupaj s starši pokazali v pravkar zaključenem šolskem letu, ko so bili na dodatni preizkušnji.
Lansko šolsko leto se je v Dramljah zaključilo z veliko selitvijo iz šolske stavbe. Preselili so se na različne lokacije v Dramljah, kjer je pouk, po počitnicah, potekal vse do Novega leta. Sledila je ponovna preselitev v obnovljeno in energetsko sanirano šolo ter postopna ureditev prostorov. Sedaj je ponovno vse v ustaljenih tirih.
Ne samo naporne selitve, tudi veliko prilagajanja, improvizacije, dobre volje in osebnega prizadevanja je bilo potrebno prispevati za izvedbo pouka, da je ta potekal nemoteno in varno.
Prepričani smo, da jih je ta dodatna in posebna preizkušnja povezala in utrdila v ekipo, ki bo kos novim izzivom časa.
Želimo jim uspešno nadaljnje delo pod vodstvom ravnateljice ga. Nataše Sovinc, ki je prejšnji mesec upihnila prvo svečko v tej vlogi, katero je prevzela lani tik pred pričetkom del od večletnega ravnatelja Stanislava Jančiča.

 


*na sliki z leve Simon Štrajhar, Nataša Sovinc, Andreja Mastnak, Minka Novak in Marko Diaci; v: bR